Reţeta antică – remediu naturist cu lămâie şi usturoi


* Tratează afecţiuni ale tractului gastro-intestinal şi disfuncţii hepato-biliare * Se poate utiliza şi în alte situaţii medico-sanitare, fără efecte secundare

In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care si-a luat apoi numele de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita “Antica”. Am primit informatia de la un prieten şi o ofer dumneavoastra, stimati cititori si prieteni.

Oamenii de rand ii spuneau humus, adica pamant, sol. De fapt, licoarea aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea. Ea era menita sa ii mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide. Bautura aceasta curata bine vasele de singe si asigura o viata indelungata. Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, plantele – salbatice si cultivate – si toate virtutile acestora. Preotii foloseau si ei, la rindul lor, aceasta bautura pe care o preparasera, dar in doze mai mici, deoarece ei munceau mai putin decit sclavii de la piramide si, totodata, nu stateau tot timpul in soarele arzator al desertului.

Licoarea egipteana, care avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi si Tica = lamiie. Cele doua componente asigura toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.
Vitamina A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, care este bogat in vitamina A, mai contine siliciu, iar acesta are un rol important in reinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere). Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar extrem de necesar – germaniul. Acesta favorizeaza formarea tesutului muscular.

Prepararea miraculosului remediu

Se folosesc patru lamii maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei capatini de usturoi. Lamiile se spala si se sterg, apoi se stoarce zeama intr-un vas de sticla, foarte curat (borcan). Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas (borcan). Capatinile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc (ca pentru mujdei). Zeama lamiilor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de usturoi se pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat bine se toarna in oala doi litri apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon pus in doua si se pune in frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi – lamiia il va face sa dispara. Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon, se pune in doua sticle de cite un litru si se inchid sticlele etans. Licoarea se va pastra la frigider.

Administrare

1. Se ia timp de 5 zile, de cite patru ori pe zi cite 50 ml, cu 30 minute inainte de masa.
2. Apoi se face pauza timp de 10 zile, dupa care procedura se repeta.
3. Cura dureaza 5 luni, dupa care se face pauza timp de doua luni.

Prin folosirea acestei licori se previne orice raceala, organismul are la dispozitie un excelent tonic (indeosebi primavara). Se recomanda sa fie folosit chiar si de catre persoane perfect sanatoase. Preparatul poate fi considerat un remediu universal, fiind capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara). Curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard, grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii.
Daca se frictioneaza cu acest decoct radacina parului si se pun comprese, dispar senzatiile de mincarime si matreata. In cazul mirosului neplacut al gurii, se clateste gura cu decoct si se si inghit, 1-2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile. De asemenea, este un remediu in scorbut si in tuberculoze

About these ads

6 comentarii

  1. Eu, personal, am folosit si folosesc, mereu usturoi, desi traiesc in Canada si am avut f. multe neplaceri cu colegii de serviciu, care nu puteau sa suporte mirosul, care chiar si a 2-a zi, era destul de puternic, cu tot patrunjelul mancat. Ca urmare a consumului de usturoi si ceapa, cu gratar sau branza, am un organizm f. sanatos, imunitatea este destul de buna, in cei 45 de ani de munca , aici in RO. si Canada , nu am fost racit in asa fel ca sa nu pot sa ma duc la lucru. Deci cred ca aceasta combinatie este si mai buna si o s-o incerc si o recomand tuturor. Este indicat sa folositi, cel putin usturoi crescut in propria gradina, sau crescut in teren ingrasat cu gunoi natural…….Stefan

    • MA BUCUR SA AUD ASTA DEOARECE SI EU SUNT ADEPTA TRATAMENTELOR NATURISTE,MAI ALES DECIND M-AM ALERGIZAT LA PRODUSELE ALOPATE,DIN CAUZA CARORA ERAM GATA ,GATA SA MADUC DE ACUM 20 DE ANI ,NATURISTII M-AU SALVAT SI TRAIESC UITE SI ACUM CU BINE.

  2. Bună Seara!am o singură întrebare , cum adică ” se leagă oala cu tifon” ? Se fosește tifonul în locul capacului sau se leagă capacul de oală cu tifon?Mulțumesc!

    • E simplu; reiese din text. Se leaga capacul cu tifon, o bucata dubla, in loc de capac, pentru a putea respira continutul…

  3. multumesc mult ptr. aceasta reteta de usturoi cu lamie ,o aveam intr-un e-mail pe yahoo …si ca o mare surpriza neplacuta a disparut de acolo …nu stiu cum a fost posibil. o prietena m-a sfatuit sa intru pe googal sa scriu __reteta de usturoi cu lamiie –si mi-a dat exact aceasta reteta …pe care o cautam pierduta. va multumes mult..gabi.

  4. Este o reteta naturista care a dat rezultate si este foarte cunoscuta !
    Unii cred doar in efectul medicamentelor, altii incearca remedii cu aloe, miere albine si vin ! Efectul nu se vede pe loc, dar sanatatea se imbunatateste sigur.
    Succes !


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,133 other followers