Săptămâna cu şi pentru TINEri


Miruna Covaci – ofiţer Relaţii Publice în cadrul Programului Tineret în Acţiune şi responabil Eurodesk – informează asupra unui eveniment la care fiecare tânăr poate participa activ. Acesta este Săptămâna Naţională a Participării Active a Tinerilor (SNPAT). „Este o săptămână cu şi pentru tineri, o săptămână activă care îşi doreşte să promoveze participarea, să creeze atitudini, să cultive spiritul participării în rândul tinerilor şi celor care lucrează cu tinerii, să ofere un cadru de dezbatere, să faciliteze dialogul şi să încurajeze colaborarea între tineri şi cei care decid în vederea elaborării politicilor de tineret la nivel local, regional sau naţional. Pentru asta este nevoie de cunoştinte, implicare, şi de ce nu, de sentimente, iar SNPAT este oportunitatea de a ţi le exprima! Aceasta este esenţa săptămânii”, subliniază organizatorii. Astfel, obiectivele SNPAT sunt informarea tinerilor privind metodele şi tehnicile de participare; conştientizarea importanţei participării şi implicării în procesul decizional privind politicile de tineret; facilitarea dialogului între tineri şi factorii de decizie, pe tema politicilor de tineret.

 

Din program fac parte activitati extrem de instructive si, deopotriva, atractive: curs de lobby şi advocacy între 17 şi 20 octombrie, cafenea publică în 19 octombrie, animaţie stradală în 19 şi 22 octombrie, teatru forum pe 21octombrie, ateliere de scenarii între 21 şi 23 octombrie, proiecţii de film pe 22, 23 şi 24 octombrie, simularea dezbaterilor din Parlamentul României pe Legea tinerilor în 23 octombrie, flash mob pe 23 octombrie.

 

Cei interesaţi pot afla mai multe informaţii pe blogul SNPAT http://euparticip. wordpress. Com/ iar cei vor să participe efectiv la una sau mai multe acţiuni se pot înscrie pe platforma http://euparticip. wordpress. Com / care sprijină evenimentul, parte integrantă din proiectul omonim. Printre partenerii SNPAT se află Parlamentul European al Tinerilor, Asociaţia Pro Democraţia, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.