Cum ne îngrijim tenul?


de Profira Gagu, cosmetician-estetician, manager

 

Personal, recomand ca înainte de a începe orice tratament acasă să vă adresaţi unei specialiste, o cosmeticiană cu „istorie” în meserie. Examenul cosmetic efectuat de specialistă, cunoştinţele şi experienţa acesteia, alături de aparatur,ă va conduce la diagnosticarea tipului de ten, a caracteristicilor pielii, a anumitor imperfecţiuni care, deşi nu reprezintă o stare de boală, trebuie remediate pentru a da tenului un aspect sănătos.

Tenului normal îi recomand spălatul cu apă călduţă sau rece. Apa fierbinte moleşeşte ţesuturile şi dilată porii. Cea mai indicată apă este cea de ploaie. Dacă nu avem, apelăm la apa fiartă şi răcită, apa distilată sau apa minerală de masă. Folosirea săpunurilor nu o recomand, alternativă fiind pasta de ras. Persoanele care folosesc săpunul exagerat îndepărtează de pe piele stratul de grăsime naturală, silind glandele sebacee la o muncă suplimentară pentru înlocuirea lui. Aceasta determină ridarea şi ofilirea timpurie a pielii. Pentru curăţirea şi demachierea feţei nici nu este nevoie de săpun; vă recomand laptele demachiant, emulsia, crema de curăţat, obligatoriu pe diagnostic de ten. Completaţi demachierea, chiar dacă nu aţi avut pe piele produs make-up, cu o loţiune din plante, nealcoolizată. Seara aplicaţi o cremă tip cold, iar dimineaţa, cremă de zi. Schimbaţi prosopul o dată la două zile; să fie bine clătit după spălarea cu detergent şi călcat.

În fiecare seară, aplicaţi în jurul ochilor creme grase speciale, seruri. Cosmeticiana vă poate recomanda şi folosirea uleiurilor naturale, energizante, pentru revigorarea ţesutului. Aceeaşi atenţie să acordaţi şi îngrijirii gâtului, decolteului, cefei. Aceste zone vor primi creme grase zilnic. Obrazul nu trebuie să fie şters puternic cu prosopul, ci numai prin apăsări uşoare ale acestuia.

Tenului normal i se vor aplica măşti nutritive pentru regenerarea epidermei şi atenuarea sau întârzierea apariţiei ridurilor. Puteţi amesteca o linguriţă de cremă grasă cu câteva picături de ulei de cătină, ulei pe care îl găsiţi în magazinele specializate pe comercializarea produselor naturale. Uleiul de cătină, pe bună dreptate, mai este numit gingsengul românesc.

Pentru îngrijirea la domiciliu a tenului uscat vă recomand câteva remedii preţioase: lăptişor de matcă plus miere de albine, încorporate în creme; smântâna, laptele şi caimacul – aplicate alternativ pe tenul uscat sau normal măresc aciditatea pielii, sunt dosebit de emoliente; ştergerea tenului de două ori pe zi cu un tampon îmbibat în lapte – este o manevră cosmetică specială; masca de parafină – foarte indicată la acest ten, doar să vizitaţi un cabinet de cosmetică specializat.

Nu neglijaţi produsul natural, nu-l ocoliţi; perseveraţi şi efectul se va simţi. Astăzi, mai mult ca oricând încercăm să recucerim vechea tradiţie inspirată de „farmacia verde” a naturii, astfel încât pielea să nu mai fie agresată de anumite substanţe chimice, de ce nu, cancerigene.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.