Asociaţia „Anima Caste”, în slujba Păcii


Anima Caste, pt pace

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Păcii – 21 septembrie, Asociaţia „Anima Caste” a dezvoltat câteva actiuni menite să sublinieze si în urbea brăileană data internaţională mentionată şi implicaţiile ei in viaţa umanităţii. Astfel, in zilele de 19, 20 şi 21 septembrie s-au desfăşurat evenimente la care au fost prezenţi foarte mulţi tineri ceea ce conduce la ideea că mesajul implicit al asociaţiei a căzut pe terenul fertil al minţilor juvenile de calitate. Primul dintre evenimente s-a derulat intr-un pub, destul de recent deschis pe fosta Regală – am numit localul “Toate pânzele sus” unde au mai fost programate şi cu alte ocazii întâlniri culturale. Întânirea a constat într-un concert de muzică folk la care şi-au dat concursul cantautorul Walter Ghicolesco – pe care publicul brăilean l-a putut admira la câteva ediţii ale Festivalului de muzică folk organizat de Consiliul Judeţean si Centrul de Creaţie – dar şi Liviu Constantin, un şi mai tânăr interpret de gen, student, fost elev al Liceului de Artă “Hariclea Darclee”. În deschidere, eleva Iuliana Ioniţă (în imagine) a dat citire unui text explicativ, iar prof. Cornelia Negoiţă – preşedintele Asociaţiei “Anima Caste” – şi colegele din organizaţia neguvernamentală s-au preocupat de primirea invitaţilor. După concert au fost aprinse lumânărele afară, pe stradă, un  ritual care se petrece aidoma peste tot în lume, în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru pace.

Cel de-al doilea eveniment s-a desfăşurat la Muzeul Brăilei, duminică, într-un program din care au făcut parte conferinţa pe tema pacii sustinută de muzeograful Brânduşa Ilie, recitalul de poezie al actorului Laurentiu Nicolau din creaţia Anthoniei Amatti, un alt recital de poezie, în interpretarea elevilor Liceului „Darclee “, realizat sub îndrumarea cadrelor didactice Nicoleta Brânzia si Jarcu Zane, actorul Teatrului “Maria Filotti”, expozitie a elevilor de la clasele de arte plastice sub coordonarea profesorilor artişti plastici Trandafira Cojocaru şi Cornelia Conon – director adjunct al Liceului “Darclee”.

Ultimul eveniment s-a derulat luni, 21 septembrie, intre orele 11,30 -12,30 realizându-se un lanţ uman in jurul parcului din Piata Traian si, de asemenea,  având loc şi păstrarea Minutului de linişte, aşa cum se ţine în această zi în toată lumea, după cum ne reaminteşte Cornelia Negoiţă.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.