Împachetările cu nămol în estetică


de Profira Gagu, cosmetician-estetician, manager

 

Nămolul este cunoscut încă de la începutul secolului trecut pentru proprietăţile sale terapeutice. Împachetările cu nămol constituie o excelentă cură de detoxifiere a organismului. Acesta are un rol deosebit în tratarea unor afecţiuni reumatice, ginecologice; înmoaie pielea aspră la nivelul coatelor, genunchilor, călcâielor. De asemenea, nămolul combate ridurile, preîntâmpină fenomenul de îmbătrânire, purifică pielea în profunzime şi stimulează circulaţia sanguină.

Terapia cu nămol relaxează musculatura şi hidratează foarte bune pielea, îndepărtând excesul de grăsimi de la nivelul epidermei. O împachetare cu nămol „şterge” stresul şi grijile cotidiene adunate într-o săptămână. Scufundarea apoi în apa termală relaxează nu numai ţesutul, ci şi mintea.

Nu aplicaţi niciodată pe faţă nămolul colectat direct de la sursă. Acesta trebuie sterilizat în laboratoare speciale. După împachetările cu nămol nu recomand clienţilor să facă saună, deoarece acesta îşi va continua activitatea şi postîmpachetare. Nămolul fiind bogat în minerale, dezintoxică pielea, exfoliază indepartand celulele moarte şi conferă pielii un aspect „cald” şi sănătos.

Împachetarea cu nămol tratează şi previne celulita.

În cazul în care clienta s-a expus mult la soare nu subscriu la împachetarea cu nămol. Vom face aceasta doar după ce pielea va fi calmată. Puteţi recurge, de asemenea, la o cură de înfrumuseţare pe bază de ierburi şi arome.

 

Reţeta zilei

 

Am apelat de nenumărate ori la combinaţia următoare: se macerează în ulei de migdale dulci câteva fire de salvie şi rozmarin, câteva rămurele de ienuperă şi câteva spice de lavandă. După opt zile se filtrează şi se distribuie uniform pe piele. Fluidul obţinut se foloseste pentru impachetare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.