Exfolirea pielii în cabinetul cosmetic specializat


de Profira Gagu, cosmetician-estetician, manager „Femina Serv”

 

 

Industria debordează de noi descoperiri în domeniul îngrijirii şi tratării pielii. Unul dintre cele mai populare este exfolierea chimică. Majoritatea produselor profesionale şi de uz casnic folosite în acest scop se concentrează mai ales asupra feţei. Dar, exfolierea se face din cap până în picioare. În lupta noastră constantă împotriva procesului de îmbătrânire este la fel de important să se trateze şi mâinile, braţele, picioarele, pieptul şi spatele, pentru a face clienta să arate cât mai bine şi pentru a menţine cel mai mare organ al corpului – pielea – în cea mai bună stare de funcţionare. Drept urmare, exfoliantele chimice nu mai sunt destinate doar feţei. A apărut o nouă latură a exfolierii chimice, care combină ingredientele noi cu o tehnică elegantă de aplicare pentru a face mai accesibilă înfrumuseţarea pielii în întregime. Primul pas pentru a scoate la suprafaţă ce este mai bun prin folosirea exfoliantelor chimice este „înţelegerea pielii în care trăim”.

Deşi pielea este, la prima vedere, identică pe faţă şi pe corp, fiziologic există câteva diferenţe semnificative în densitate, echilibru de PH, textură, umiditate şi conţinut de ulei. Cosmeticiana trebuie să fie foarte bine pregătită, cu noţiuni solide de anatomie, dermatologie şi patologie a pielii. Nu oricine poate să facă aceste  „manevre” cosmetice; la randul lui, clientul are obligaţia să se informeze pe mâinile cui se lasă.

Tratamentele profesionale de exfoliere chimică, ce accelerează schimbarea celulelor şi inhibă proliferarea bacteriilor, mi-au adus satisfacţii mari. E timpul să renunţaţi la folosirea mălaiului şi a tărâţelor. Înţelegerea diferenţelor dintre aceste practici cosmetice şi utilizarea celor mai bune dintre ele ne fac pe toţi să avem o piele netedă, luminoasă şi puternică. Din experienţa mea, amestecul de acizi de fructe cu acizi salicilici, cu acid kojic alcătuiesc o soluţie completă, necesară pentru a promova îmbunătăţirea impresionantă a tonusului texturii şi aspectului pielii de corp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.