Educatie pentru democratie in scoli


Mariana Batca – presedinte al Clubului Braila al Asociatiei Pro Democratia (APD) – anunta ca din toamna acestui an va fi predat cursul „Educatie pentru democratie” in patru licee brailene: Grupul Scolar “Grigore Moisil”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius” si Grupul Scolar „Edmond Nicolau”.

AA, 088

Amanunte despre proiect aflam din comunicatul difuzat la nivel national de APD

“Asociatia Pro Democratia (APD) anunta inceperea predarii cursului „Educatie pentru democratie” in 21 de licee din Brasov, Braila, Focsani, Onesti, Sibiu, Timisoara si municipiul Bucuresti. <Educatie pentru democratie> este un curs optional elaborat de APD, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii (MECI). Pachetul educational este format dintr-un manual practic si atractiv pentru liceeni si o serie de instrumente care vor facilita intelegerea conceptelor democratiei – trei pliante despre participarea civica si discriminare, doua postere legislative, dar si patru filme celebre care trateaza temele prezentate in manual. Este vorba despre <Hotel Rwanda>, <12 oameni furiosi>, <Filantropica> si <Politist, adjective>. Profesorii care vor preda <Educatie pentru democratie> au participat intre 25 si 27 septembrie la modulul de pregatire desfasurat la Snagov, iar elevii de liceu vor asista, incepand cu aceasta saptamana, la primele cursuri sustinute pe baza noului manual. Acesta, si materialele suplimentare, vor fi distribuite de catre Asociatia Pro Democratia Inspectoratelor Scolare si Caselor Corpului Didactic din intreaga tara precum si Camerei Deputatilor, institutia partenera in cadrul acestui proiect. Cei care doresc sa intre in posesia unui astfel de manual sunt rugati sa se adreseze Cluburilor Asociatiei Pro Democratia. Acest pachet educational face parte din proiectul <Educatie pentru democratie>, implementat de APD cu sprijinul financiar al CEE Trust, in parteneriat cu MECI, Camera Deputatilor si Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica”, precizeaza Ana-Maria Mosneagu, expert Asociatia Pro Democratia.

Un comentariu

  1. Sint multe probleme care nu se spun cu privire la aceasta programa. Pacat insa ca oameni care isi spun „educati” nu cerceteaza inainte de a aproba programele oferite.


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.