Scolile – pazite de jandarmi


Dupa cum precizeaza plt. Sorin Neftode de la Compartimentul Informare si Relatii Publice a Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Braila,  jandarmii executa zilnic misiuni de patrulare in zona institutiilor de invatamant, cu scopul de a creşte gradul de siguranţă al elevilor şi de a preveni săvârşirea faptelor antisociale. Astfel, numai în data de 29 septembrie, jandarmii au atras atenţia asupra modului de comportare în locuri publice unui număr de patru grupuri de tineri, au aplicat nouă amenzi contravenţionale şi trei avertismente Cu acelasi scop, de a preveni faptele antisociale si de a-i ajuta pe tineri, jandarmii informează elevii cu privire la prevederile Legii nr. 61 din 1991, republicată şi actualizată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Printre situatiile depistate se numara si cazul a trei tineri, depistati de una din patrulele IJJ, care au intrat intr-un liceu cu toate ca nu aveau ce cauta acolo si nici nu au avut acordul conducerii. “Cei în cauză, B. Ciprian, V. Georgel şi G. Mihai, toţi în vârstă  de 19 ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 500 lei, în conformitate cu art.2, pct.15 din Legea 61/ 1991”, afirma Sorin Neftode.

Un alt caz a fost identificat pe traseul de plecare a elevilor spre casa, de la un grup şcolar, unde jandarmii au identificaţ doi bărbaţi care consumau băuturi alcoolice, dând astfel un exemplu negativ elevilor. “Prietenilor lui Bachus” li s-au aplicat amenzi de câte 100 lei fiecare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.