Flashmob brailean, deocamdata… sub forma de exercitiu


Banuiesc ca stiati (ati citit, pe blog) despre provocarea din 23 octombrie la un flashmob in fata primariei… Ei bine, multumita prof. Mirela Carmen Rusen – directorul de la Scoala cu clasele I-VIII “Vlaicu Voda” – am putut realiza un… exercitiu de Flashmob, cel putin asa mi-a confirmat Vlad Dumitrescu de la Programul Tineret in Actiune (TIA) din cadrul Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale  (www.anpcdefp.ro/), cel care a dat startul acestei idei. Cred ca acest lucru nu trebuie sa ne demoralizeze, cu toate ca m-am cam desumflat cand am realizat ca la Braila nu s-a putut dezvolta un flashmob.

DSC06394

In fine, ideea este ca am fost impreuna cu trei eleve curajoase, dornice sa incerce o provocare noua, am avut fiecare in maini cate o foaie de hartie cu textul propus de Vlad si TIA la ora 17.00, si i-am dat citire (eu – Armanda Filipine, pentru necunoscuti…) apoi am introdus foile in cutia alba pe care am inscriptionat-o cu “Flashmob” si “Eu vreau sa particip” (deviza acestui flashmob). Dupa care am discutat un pic cu cele trei eleve despre ce inseamna sa fii voluntar, de ce este bine sa cunosti mai multe lucruri din viata societatii – acesta era si scopul flashmobului – in care traiesti etc.

 Si ca sa nu mai prelungesc suspansul prea mult, sa va prezint pe curajoase (au suportat si gluma gardianului de la primarie, care nu stia – evident –  nimic cand au intrat sa intrebe… negasindu-ma la locul intalnirii, ele venind cu putin inaintea mea…)

 Evelin Oana Cosneanu, Carmen Stefania Dumitru si Ionela Tofan – de la VIII A.

 Mai trebuie sa spun si ca Evelin vine de la Movila Miresii, unde a participat la Concursul “Vreau sa fiu jurnalist” la care am fost nu numai in juriu, dar pot sa spun ca ii sunt ca o nasa si acum, la editia a IV-a, sper sa fie si mai atractiv, cu premii substantiale, cu participanti unul si unul.   

DSC06395

De asemenea, se cuvine sa va dezvalui si continutul textului pe care l-am introdus in cutia alba:

“Către factorii de decizie,

Participarea noastră, a tinerilor, la deciziile şi acţiunile de la nivel local, regional şi naţional este esenţială în ideea clădirii unei societăţi democratice active.

 Astfel noi, tinerii, vrem să participăm. Cum?

– vrem să fim informaţi cu privire la procesul democratic de luare a deciziilor din comunitatea noastră;

– vrem să conştientizăm împreună problemele cu care comunitatea noastră se confruntă;

– vrem să ne implicam activ în rezolvarea acestor probleme şi să fim chemaţi să producem o schimbare pozitivă;

– vrem să ne ascultaţi părerile într-un mod sistematic şi constructiv;

– vrem ca procesul de luare a deciziilor să reprezinte interesle tuturor parţilor implicate în viaţa comunităţii, inclusiv ale noastre, ale tinerilor;

– vrem să fim consultaţi în procesul de luare al deciziilor la nivelul comunităţii noastre iar părerea noastră sa fie luată în considerare;

– pe viitor, vrem să devenim parteneri de dialog şi să găsim soluţiile cele mai potrivite împreună

Eu vreau să particip!

Semnat … ’

DSC06397

Si acum, sper, dupa ce v-am povestit aventura din dupa-amiaza vinerii trecute, ca atunci cand voi lansa o n oua provocare la Falshmob sa veniti… mai multi! Nu strica sa aratam ca suntem uniti intr-o idee, asta nu face rau nimanui!

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.