Vremea festivalurilor de folk – Silvan Stâncel în recital la Cluj şi în juriu la Brăila


Cantautorul  Silvan Stâncel, cunoscut brăilenilor încă de acum trei ani, când a câştigat festivalul de folk (şi, cu siguranţă, pasionaţii genului îşi mai amintesc piesa sa „Fumul de ţigară” – măcar aceasta, cu o melodicitate deosebită şi cu versuri simple, dar de impact) a trimis un comunicat în care ne prezintă evenimentele în care este implicat în această perioadă.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu genul, reamintesc palmaresul său.

 Palmares Silvan STÂNCEL : Trofeul CORONA, Festival Naţional Folk Braşov 2007, Premiul I Muzică Instrumentală – Chitară Festival Internaţional Concurs „ Curierul Zilei ” Piteşti 2007, Premiul I Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „ Om Bun ” Bucureşti 2006, Premiul I Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „ Prima iubire ” Reghin 2006, Premiul Special al Juriului Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „ Bistriţa – Folk ” 2006, Marele Premiu Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „ Omul cu o chitară ” Brăila 2006, Marele Premiu Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „ Ziua de mâine ” Alba Iulia 2006.  Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.silvanstancel.ro  sau link-ul „tabarachitara” de pe pagina de faţa. 

Primul eveniment în care Silvan este implicat este la Cluj, are loc în 4 şi 5  noiembrie şi este organizat de Asociaţia de Tineret „Concilium”, Asociaţia “Modus Vivendi” , în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj si  cu sprijinul Cercului Militar Cluj-Napoca. Practic, este a IV-a  ediţie a Festivalului-Concurs de muzică folk pentru tineri „Invitaţie la Castel”. Scopul festivalului este promovarea muzicii folk în rândul tinerilor, descoperirea de noi talente, oferirea unei  alternative de petrecere a timpului liber si implicarea tinerilor in organizarea si desfăşurarea unui eveniment  cultural si artistic. „Ceea ce aduce nou concursul din acest an fata de ediţiile precedente  este lărgirea segmentului de vârsta a participanţilor (15 – 23 ani) în scopul creşterii calităţii prestaţiilor artistice si al măririi ariei de interes a evenimentului si in rândul studenţilor, nu numai in cel al elevilor de liceu. Festivalul s-a bucurat la ediţiile precedente de un succes bine meritat, susţinut  de numărul mare de spectatori care au participat la eveniment, de calitatea artistica ridicata a recitalurilor si, nu in ultimul rând, de calitatea interpretării concurenţilor înscrişi la secţiunea concurs”, explică Silvan care va susţine un recital în festivalul-concurs pe 4 noiembrie.

În imagine, Silvan Stâncel în viziunea foto a lui Dragoş Cristescu.

Silvan 1, foto Dragos Cristescu

Următorul eveniment este la Brăila, în perioada 6 – 8 noiembrie, când se desfăşoară a 4 ediţie a festivalului de folk, dar a doua oară de când se numeşte „Chira Chiralina” şi îl are ca dorector pe cantautorul Nicu Alifantis. Festivalul este naţional, ca şi celelalte ediţii – primele s-au niumit „Omul cu o chitară” – şi este organizat de către Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Creaţie Brăila. Festivalul concurs este un eveniment anual, competitiv, şi are drept scop descoperirea şi promovarea a noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, de continuare a unei importante tradiţii a genului la Brăila. Pe toată durata festivalului vor avea loc recitaluri de muzică folk, prin care tinerii concurenţi vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului, întâlniri cu producători muzicali şi un târg de muzică şi carte, unde vor avea loc lansări de albume discografice.

De această dată, Silvan Stâncel este invitat de către organizatori să facă parte din juriului festivalului. 

„Este de-a dreptul onorantă această invitaţie, de a fi membru în juriu, şi implică multă responsabilitate. La prima ediţie a acestui festival am participat ca şi concurent, câştigând trofeul, anul următor cântam în recital alături de numele cunoscute ale genului, iar anul acesta am avut plăcuta surpriză să fiu invitat în juriu… Nu pot decât să le mulţumesc organizatorilor pentru încrederea acordată si să îi asigur să îmi voi îndeplini rolul cu seriozitate, la fel ca şi la ediţiile anterioare ! ”, ne transmite  Silvan Stâncel până la momentul întâlnirii.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.