“Pro Homini” – la conferinţă în Germania


În perioada 27-30 octombrie,  Fundaţia «Pro Homini» a fost invitată la Conferinţa Internatională TRAMP pe tema voluntariatului în rândul seniorilor, eveniment care s-a desfăşurat la Dusseldorf, Germania.  

Liliana Caruz – preşedintele fundaţiei brăilene – a răspuns pozitiv invitaţiei şi a fost prezentă la lucrările conferinţei care are la bază un proiect de interes european. Proiectul a început la 15 decembrie 2007 şi va lua sfârşit la 15 decembrie 2009. El este subvenţionat de Comisia Europeana în cadrul Programului ENEA.

P1000059[1]

Obiectivul proiectului este facilitarea accesului în Europa a persoanelor în vârstă având cunoştinte lingvistice limitate şi creşterea mobilităţii transnaţionale în Europa. De asemenea, proiectul este în ton cu noile idei, în sensul că Uniunea Europeana doreşte promovarea potenţialului celor mai în vârstă, «îmbătrânirea activă». Persoanele vârstnice trebuie să fie receptive la munca de voluntariat după retragerea din viaţa activă.

P1000055[1]

Experienţa întâlnirii internaţionale este cu atât mai utilă cu cât reprezentantele fundaţiei sunt implicate în prezent în scrirea unor proiecte din care să atragă finanţatre pentru activităţile destinate grupurilor de beneficiari – în principal alcătuite din persoane de vârsta a treia pentru care statul reuşeşte deocamdată să facă prea puţin (şi ştim foarte bine care sunt motivele – financiare, dar şi de mentalitate).  

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.