La Şcoala „Mihai Viteazul” – sărbătorind patronul spiritual


O sală de clasă a devenit locul de atracţie pentru elevi, cadre didactice şi părinţi luni, 9 noiembrie, la Şcoala cu clasele I – VIII „Mihai Viteazul” pentru că la orele din miezul zilei a avut loc serbarea prilejuită de Sfinţii Mihail şi Gavriil – patronii spirituali aleşi în 1999 când unitatea şi-a primit noul nume. Conform programului stabilit, primul moment a constat în oficierea unui „Te Deum” de către preoţii Vasilică Popescu şi Emil Puiu de la Biserica „Sf. Andrei” din cartier. Nu a lipsit de la festivitate prof. Cătălin Canciu – inspectorul şcolar de geografie.

DSC07138

Cuvântul de prezentare a revenit profesoarei Raluca-Violeta Marica – directorul şcolii – care a subliniat atât împlinirea, anul acesta, a trei decenii de existenţă a unităţii de învăţământ, dar şi câteva din reperele de performanţă care se traduc într-un sentiment de mândrie extrem de pozitiv şi dătător de speranţe. Astfel, numai în acest an şcolar eleva Nicoleta Dîrnea, VII C, a obţinut Premiul I la Concursul Evaluare naţională în educaţie – la limba română, Alexandru Iacob, V B, a obţinut Premiul II la Concursul de Go găzduit de curând în şcoală, Anghel Cristina – Premiul II şi Claudia Satnoianu – Premiul III la Concursul „Sadoveniana”, Emilia Stoica şi Alina Mangiurea – menţiuni la secţiunea „Desen”, iar la foarte recentul Concurs naţional de matematică „Petru Moroşan – Trident” elevii şcolii s-au comportat onorabil, a afirmat Raluca-Violeta Marica. Ilustratând activitatea, prolifică, a performerilor, dar şi proiectele din şcoală, pe holuri a fost amenajată o expoziţie pe această temă.

DSC07137

Şi cum erau clipe de sărbătoare, a urmat un program artistic pregătit de cadrele didactice din şcoală şi coordonat de prof. Cristina Mihalcia – directorul adjunct. Primii care s-au… dat în spectacol au fost elevii din clasele II – IV alternativa Step by Step. Ei au cântat – dovedind că pot să fie mai atractivi decât aşa-zişii cântăreţi de la unele televiziuni, care nici măcar nu interpretează live,

DSC07144

au dansat – îmbrăcaţi în costume populare – mai multe categorii de jocuri tradiţionale, ba chiar au fredonat versurile cântecelor de petrecere ale străbunicilor noştri.

DSC07167

Din simpaticul program al celor mici nu a lipsit teatrul, textul fiind o adaptare după „Greierele şi furnica”, iar actorii dovedind multă seriozitate şi talent – pot să spun chiar că merită cu prisosinţă aplauze într-o sală adevărată de teatru!!!

DSC07155

Acesta este unuil din motive pentru care se cuvine să le menţionăm pe doamnele care s-au preocupat de pregătirea copiilor: Anicuţa Popa, Ileana Lang, Rodica Dan, Stela Apostol,  Gica Grigore, Aliana Ionescu, Daniela Bobocea, Georgeta Chiriac, Florica Mihai, Antoneta Pamfile. La pregătirea secvenţelor de dans popular au contribuit învăţătoarele Daniela Ilie şi Vasilica Datcu.

DSC07169

Poezia „Limba noastră” a avut parte de o prezentare pe ritmuri muzicale, interpretată fiind de Nicuşor Bănică de la II A (foto de mai sus) vegheat cu atenţie de doamna învăţătoare.

DSC07174

A urmat un colaj de versuri şi texte referitoare la Mihai Viteazul în interpretarea unor elevi de la clasele a VII-a şi a VIII-a, moment pregătit împreună cu profesoarele Viorica Matei, Gabriela Iaurum şi Daniela Stroe. Au fost prezentate, cu ajutorul retroproiectorului, şi câteva secvenţe din filmul „Mihai Viteazul” în care rolul voievodului primei Uniri a fost interpretat, magistral, de Amza Pelea.

DSC07176

Tot cu această ocazie a fost lansat oficial site-ul şcolii,  http://scoalamihaiviteazul.googlepages.com unde pot fi descoperite informaţii despre activitatea elevilor şi a cadrelor didactice trecută şi viitoare, nelipsind revistele, vizitele la Secţia Memorială „Perpessicius” a Muzeului etc.

DSC07181

Raluca-Violeta Marica (foto mai sus) a făcut prezentarea site-ului şi nu a uitat să-l menţioneze şi pe prof. Mihai Negoiţă, care şi-a adus contribuţia la acesta, iar în prezent nu mai este cadru didactic al şcolii.

Succesul festivităţii îi va motiva, sper, pe copii şi dascălii lor să organizeze pe viitor alte evenimente similare sau şi mai strălucitoare, la care să asiste întreaga şcoală, părinţi, alţi invitaţi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.