Workshop în Proiectul ECHO – management în dezvoltarea durabilă, sensibilizare prin metode artistice


Veronica Dobrin – directorul Teatrului „Maria Filotti” – a participat în perioada 19 – 22 noiembrie, la Sinaia, la workshopul „Balancing modernity and traditions in the development of local communities” – „Echilibru între modernism şi tradiţional în dezvoltarea comunităţilor locale”.

Evenimentul, organizat de Universitatea Bucureşti în cadrul Proiectului ECHO cu suport financiar de la Ambasada Franţei în Bucureşti, şi-a propus „să identifice cele mai bune metode de investigare a aspiraţiilor şi dorinţelor populaţiilor locale în ceea ce priveşte viitorul comunităţilor lor – aspiraţii referitoare la ţintele dezvoltării localităţilor lor şi a împrejurimilor şi modalităţile de a le atinge”, după cum se exprimă în invitaţie prof. dr. Geta Râşnoveanu de la Departamentul de Ecologie Sistemică şi Sustenabilitate din cadrul Universităţii Bucureşti. Cadrul universitar a dorit în mod deosebit ca Veronica Dobrin (foto)

să participe la sesiunea de lucru şi pentru că un alt obiectiv al întâlnirii a fost de a se identifica metode de sensibilizare a populaţiei faţă de problemele dezvoltării durabile prin intermediul instrumentelor culturale, artistice. Prin activitatea desfăşurată la catedră, dar şi în funcţii de conducere ale unor instituţii de cultură, Veronica Dobrin a putut să ofere exemple utile dezbaterilor în ton cu tema.

Printre participanţii s-au aflat şi Sandy Maberley – director artistic la Theatre Melange din Anglia, coordonatorul Proiectului ECHO, Michael Leyshon de la Universitatea din Exeter, Nathalie Noupadja de la Institut d’Etudes Politiques de Lille din Franţa – manager al Proiectului ECHO.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.