Program de pedagogie muzeală: ,,Ne pregătim de Crăciun!”


Secţia de Etnografie şi Artă Populară a Muzeul Brăilei organizează întâlniri-dezbateri în perioada 1 – 20 decembrie, în zilele de miercuri şi joi, între orele 16-17, pe tema tradiţiilor şi obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă. Programul este unul de pedagogie muzeală, sub genericul “Ne pregătim de Crăciun!”, şi va fi condus de muzeograf Brînduşa Ilie. El se adresează elevilor cu vârste între 12-18 ani, cu spirit de iniţiativă, imaginaţie şi talent artistic, dornici să îşi împărtăşească gândurile şi să cunoască tradiţiile româneşti.

După cum precizează Diana Coşarcă  – Serviciul Relaţii Publice de la Muzeul Brăilei – printre subiectele propuse spre dezbatere se numără: poveştile de Crăciun, folclorul de iarnă din judeţul Brăila, obiceiuri de iarnă şi tradiţii de sărbători din ţară şi din străinătate.

Înscrierea participanţilor se face până la data de 30 noiembrie, la sediul Muzeului Brăilei, Piaţa Traian 3, taxa de participare fiind de 10 ron/persoană. Se vor forma grupe de câte 15 elevi (primii 15 în ordinea înscrierii). Mai multe detalii se pot afla apelând numărul 0339401002 sau pe mail: brindusa.ilie@yahoo.co.uk.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.