Comercianţii ilegali de petarde – inamicii sănătăţii noastre


Sunt mereu câte unii care se cred mai deştepţi sau mai şmecheri, cum îşi zic plini de ei, uitând că această ieşire din linie îi face vulnerabili… Aşa s-a întâmplat dăunăzi cu nişte falşi coemrcianţi de pocnitori şi petarde, obiecte interzise prin lege – şi nu degeaba, ci pentru că anual sute de copii şi tineri, mai ales, s-au accidentat grav datorită utilizării acestor mijloace de „scos scântei frumoase” cum le spun copiii.

Personal, aş fi instituit măsuri şi mai aspre decât simplele amenzi, dar se pare că şi acestea au funcţionat pentru că nu mai sunt ca în alţi ani atâtea bubuieli printre blocuri şu nu mai sar de unde nu te aştepţi pocnitorile printre picioarele oamenilor în această perioadă de iarnă şi de sărbători. Mai este adevărat şi că dacă nu s-ar fi vândut – deci cerere exista! – comercianţii de ocazie nu ar fi avut obiectul  muncii…

După cum ne informează plt. Sorin Neftode de la Compartimentul Informare şi Relatii Publice al Inspectoratului de Jandarmi brăilean, marţi, 29 decembrie, în jurul orei 11.00,  o patrulă de jandarmeri a depistat în  Piaţa Halelor din municipiu o persoană care comercializa ilegal obiecte cu amestec pirotehnic. Cea în cauză este S. Stela, de 18 ani, asupra căreia au fost găsite 46 cutii pocnitori cls. I, Achtung K 0201 şi 21 obiecte zburătoare luminoase Magical Shots cls. I.

De asemenea, pe data de 30 decembrie, în jurul orei 11.30, o altă patrulă de jandarmi l-a identificat, în parcarea aceleiaşi pieţe, pe I. Gheorghe Sorin, în vârstă de 21 ani, care avea într-un autoturism marca Dacia 1310, mai multe genţi în care se aflau 2.194 obiecte cu amestec pirotehnic din cls I şi II.

Ambelor persoane depistate, jandarmii le-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, după care, împreună cu obiectele găsite, au fost predate lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.