Revelion în Piaţa Independenţei


Pentru brăilenii care doresc să petreacă trecerea dintre ani în aer liber, după o tradiţie a ţărilor civilizate – aici nu ştiu de ce ar fi ele diferite, dar în comunism România nu petrecea Revelionul afară… – a fost organizat un program plătit din bugetul local.

Putem să ne indignăm, aşa acum fac destui dintre concitadini – „Cum, dom’le, să dea din banul nostru pentru toate prostiile, când sunt atâtea de făcut în oraşul ăsta…?” – aceştia fiind dintre cei care nu îşi pun vreodată problema că Anul Nou poate fi motiv de petrecere (şi cheltuială, cumpărat haine special pentru aşa ceva, dus la restaurant sau în staţiuni etc. Să ştiţi că sunt destui cei care nu se gândesc deloc la asta!!!) La fel cum şi alţii care apreciază gestul primăriei muncipiului, după cum spunea unul din concitadini „Merităm şi noi ceva, nu?”…

Deci, programul gândit pentru noaptea dintre anii 2009 – 2010 începe la ora 21.00 când pe scena amenajată în Piaţa Independenţei vine DJ Jansen. La 21.45 este programată trupa „Jolie” (de dans), iar la 22.00 ar trebui să înceapă să cânte Alexandra Ungureanu & Crush. După alte 45 de minute, cei care şi-au propus să se întâlnească în faţa Palatului Administrativ vor admira din nou un moment de dans cu trupa Jolie”, iar la 23.00 intră pe scenă „Roller Sisters”.

La 23.40 sunt programaţi urători, ca să nu se uite tradiţia, iar foarte aproape de ora mult aşteptată 24.00 revine DJ Jansen, dar şi autorităţile cu mesajele – şi ele tradiţionale – către brăileni, plus melodia “la noi la Braila” (spre să fie gustată de public). Nu vor lipsi artificiile (am luat o imagine de pe net, ca pe ale nu am reusit sa le pastrez… din motive obiective) – până la urmă, este o cheltuială care merită!

Imediat după gongul dintre ani, 2010 ne întâmpină cu Gore Belanschi, Laura Şoga – de la ora 00.40, Niculina Mitria – de la 00.50, Gina Păcuraru, Maria Mărgineanu, Mioara Mănăilă – de la 01.20, Tudorel Săcăluş, şi de la 01.45, Raluca şi Dragoş Bobe.

 Trebuie să recunosc faptul că nu mă încântă deloc programul, dar la buget de austeritate nu trebuie să “te duci cu sacul” de aşteptări, nu? Poate că cei care au selectat aceste nume ascultă posturi tv şi de radio pe care eu le-am scos din grilă sau le tartez cu indiferenţă, dar aşa cum unii nu mă plac pe mine, asta e…

Dacă voi avea dispoziţie, ne vedem în Piaţa Independenţei, pentru că nu am mai plecat din Brăila asa cum era programat initial… La mulţi ani!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.