Un Nou An mai bun, sperăm!


A trecut şi ora mult aşteptată… 12 de la miezul nopţii… dintre ani… deja e 2010! Vă vine să credeţi sau nu, a mai trecut ceva vreme din viaţa noastră şi poate că e cazul – cu toată distracţie, şampania, dansul, mâncarea, amicii… –  să ne facem o proiecţie a viitorului. Cum va fi Noul An? Cred că va fi aşa cum îl construim, nu cum îl visăm, ci aşa cum îl merităm. Dar sper să fie cât mai bun, pentru fiecare dintre noi, indiferent pe ce zonă de fus orar ne situăm.

Conform veştilor de la BBC, în lume au fost deja petreceri fastuoase în centrele marilor oraşe. Cu lumini feerice şi focuri de artificii, cu mulţimi în stradă, omenirea din partea civilizată a lumii – de parcă cealaltă parte ar fi necivilizată… ce aberaţie, şi totuşi uneori expresia este uzitată cu rost, aici însă nu merge… – a încercat să trească peste spaima crizei şi să zâmbească Anului Nou.

În fond, e şi asta o prejudecată sau, dacă vreţi, o prevedere. Cum îţi aşterni, aşa dormi! Ce ai semănat, aia culegi!

În multe părţi ale globului, oamenii au putut admira „luna albastră” – fenomen astronomic ce desemnează nu o lună de culoare albastră, ci a doua lună plină vizibilă pe cer în intervalul unei luni calendaristice, aşa ceva nemaiîntâlnindu-se decât o dată la 19 ani…

Cât despre ce ne rezervă astrele, voi lăsa un pic de suspans şi că voi hrăni curiozitatea ceva mai încolo… nu de alta, dar merită să ştim ce anume avem aşternut în faţă (şi după o hartă a cerului calculată conform tabelelor astrologice, va semăna cu cea din imagine, vă asigur).

La mulţi ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.