Atenţie! Pericolul gripei noi persistă


Noi cazuri de gipă nouă au fost confirmate în ultimele ore. După cum se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii din 7 ianuarie, la Brăila s-au înregistrat trei cazuri de îmbolnăviri. Pe lista cuprinzând în total 26 de cazuri şi 7 decese, se mai află şi alte judeţe – între ele şi judeţul vecin Galaţi – dar şi municipiul Bucureşti.  

Reamintesc o dureroasă situaţie care se datorează apariţiei acestui nou virus AH1N1, confirmată de Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile, anume că s-au înregistrat în total 5.941 cazuri de îmbolnăviri, dintre acestea 73 fiind decese numai în ţara noastră.

Cum ne putem păzi de acest virus? Greu de spus. Important este ca la primele simptome să mergem la medic, să ne spălăm des pe mâini – după cum arată statisticile de vânzări la noi în ţară, nu prea ne place săpunul… (ori poate ne spălăm degeaba, doar cu apă…?, ştiut fiind că săpunul distruge cât de cât microbii şi viruşii).

Iată cum arată sfaturile care se găsesc pe site-ul Minsietrului Sănătăţii: „Deoarece gripa se transmite de la om la om la om atât pe cale aeriană (vorbit, strănut, tuse) cât şi prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale bolnavului, contaminate cu secreţiile sale nazofaringiene, pentru a se evita îmbolnăvirea  vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri: nasul şi gura vor fi acoperite cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului. Batistele personale nu se împrumută; mâna nu va fi dusă la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun; se vor evita pe cât posibil aglomeraţiile; se va evita contactul apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii (febră, tuse, strănut, ochii congestionaţi etc.); persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei se vor izola de restul familiei şi se vor prezenta la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice”.

 Şi, aşa cum au ales destui concetăţeni – câteva sute de mii până în prezent – putem alege să ne vaccinăm.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.