Ameninţările, mai ales cele cu obiecte periculoase, sunt motiv de dosar penal


Conform legii, acţiunile de ameninţare la adresa unui semen, mai ales când în cauză se utilizează un obiect contondent, periculos, duc la întocmirea dosarului penal. De aici şi până la o pedeapsă drastică nu mai e decât un pas; foarte mic. Aşa s-a întâmplat şi în cazul unui tânăr de 20 de ani, din Ulmu, care a fost depistat de jandarmi după ce l-a ameninţat cu cuţitul pe un consătean.

Iată cum prezintă plt. Sorin Neftode de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila întâmplarea:

 „Sâmbătă, 9 ianuarie, în jurul orei 20.00, dispeceratul Detaşamentului  de Jandarmi Oprişeneşti a fost sesizat telefonic de către I. Gheorghe, de 38 ani, din satul Ulmu, comuna Ulmu, judeţul Brăila, cu privire la faptul că acesta a fost ameninţat cu un cuţit, de către un localnic. Imediat, o patrulă de jandarmi s-a deplasat în zona indicată, unde l-a depistat pe cel în cauză, H. Lucică, în vârstă de 20 ani. Din relatările martorilor, reiese că suspectul, în momentul în care s-a întâlnit cu bărbatul de 38 ani, pe DJ 203, în dreptul unui imobil din satul Ulmu, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi i-a adresat acestuia ameninţări cu acte de violenţă, scoţând din buzunar un cuţit. După ce a reuşit să fugă, I. Gheorghe a solicitat intervenţia jandarmilor”.

Pentru fapta sa, persoanei în cauză, i-au fost întocmite de către jandarmi actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.