Ruxandra Gabriela Soare – de la “Murgoci” la Bremen Jacobs University


Mulţi tineri se visează vedete, doar că ei confundă statura de VIP cu falsele modele – fotbalişti, prezentatori tv şi alţii care nu ştiu să deosebească un dicţionar de o cratiţă – pe care le prezintă tabloidele şi revistuţele autohtone în care informaţia este copy paste după marile reviste occidentale. În lumea asta care distorsionează aproape totul, mai sunt însă şi tineri normali, pentru care viitorul începe prin studiu la un liceu unde Lecţia încă mai înseamnă ceva, iar următorii paşi sunt automat făcuţi la o universitate de prestigiu.

Aşa s-a întâmplat cu Ruxandra Gabriela Soare, una dintre cele mai noi studente la Bremen Jacobs University,  absolventa din 2009 a Colegiul Naţional “Gh. Munteanu-Murgoci” fiind protogonistă – marţi, 12 ianuarie – a unei prezentări pe care a dorit să o realizeze instituţiei superioare nemţeşti pentru foştii ei colegii de liceu. Prof. Nicoleta Becheanu, de fizică, cea care le-a insuflat un şi mai mare curaj aspiraţilor la gloria (din catalog) a notelor mari – pentru că fără aşa ceva puţin probabil că se uită cineva la un CV de absolvent – a ajutat-o să redea poveştii un aer de realism, derulând cu ajutorul videoproiectorului imaginile pe care tânăra Ruxandra le-a realizat personal în Germania.

Astfel, colegii care au venit în pauza mare în amfiteatru au avut ocazia să vadă cum arată campusul, cantina şi împrejurimile, ba chiar şi camera unde stă studenta bursieră – chiar dacă bursa nu acoperă integral costul studiilor, cheltuiala merită toţi banii, idée susţinută de succesul altor tineri brăileni care deja au absolvit acolo sau în alte instituţii la fel de cunoscute şi sunt acum masteranzi, doctoranzi la alte prestigioase instituţii în lume. Au mai fost câţiva profesori alături de elevi, între ei directorul adjunct Florina Marin.

Te uiţi la ea şi ai senzaţia că este încă un copil; dacă nu ar avea siguranţa în exprimare şi tonul care îmbracă altfel cuvintele dacă la elevii cu destule carenţe în educaţie şi studio, ai zice că Ruxandra (foto mai jos), aşa, micuţă şi fragilă, este doar unul dintre tinerii care nu se desprind din mulţime. 

Dar, aparenţele înşeală! Tânăra ştie exact ce vrea, dovadă că a ales din cele opt – da, aţi auzit bine, 8 universităţi la care a fost admisă, după cum confirmă şi Carmen, mama ei, care a însoţit-o la întâlnirea de la “Murgoci” – şcoli superioare străine pe care care s-a potrivit cel mai bine profilului dorit. Astfel că acum este studentă la Ştiinţe Sociale Integrate, Politice şi Comunicare.

Şi dacă vreţi să ştiţi, chiar merită să visaţi. Pentru că poţi ajunge acolo unde îi doreşti, după cum o demonstrează şi Ruxandra. A plecat dintr-o clasă de mate-info, biling engleză – diriginte prof. Dana Oprescu, unde i-au plăcut, după cum afirmă, foarte mult orele de engleză şi cele de franceză. A absolvit liceul cu media 9,68. Iar la Bremen îi place să se plimbe în timpul liber şi să facă fotografii. Şi Bremen-ul, cu tot cu studenţii lui din cele 98 de ţări, ar trebui să fie mândru că are o aşa ambasadoare! La fel cum şi “Murgoci”, Brăila şi România – de care ne tot batem joc… – ar trebui să-i fie recunoscători tinerei Ruxandra şi altora ca ea, tineri pentru care viaţa înseamnă ceva mai mult decât dorinţele de a avea un inel pe deget, maşină, casă, şi timp liber de aruncat pe fereastră!

2 gânduri despre „Ruxandra Gabriela Soare – de la “Murgoci” la Bremen Jacobs University”

  1. ESTI TARE PRIETENE, FELICITAR CALDUROASE SI SINCERE DE LA MINE.
    CU MULT RESPECT SEMNEAZA NICAFLORIN83. RO SUCCES PE MAI DEPARTE.

  2. ruxandra a terminat liceul cu 9,83, bacul l-a luat cu 9,68. a avut premii nationale la concursuri de desen, un premiu special la vioara la concursul international Enescu, are atestat cambridge si delf, canta la pian. a muncit, ce mai…Succes!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.