Fotografii de lumină din… Bremen – expoziţia Ruxandrei Soare la Teatrul “Maria Filotti”


Dacă tot i-a uimit pe colegii din “Murgoci” – vedeţi aici de ce https://brailachirei.wordpress.com/2010/01/12/ruxandra-gabriela-soare-de-la-%e2%80%9cmurgoci%e2%80%9d-la-bremen-university/  – cu imagini din Bremen, locul unde studiază acum la una din cele mai importante universităţi din lume, Ruxandra Gabriela Soare s-a gândit (iar familia şi prietenii i-au fost alături, ceea ce este foarte important!) că o parte din imagini merită să fie admirate şi de alţi brăileni. A primit un sprijin consistent în acest sens de la Teatrul “Maria Filotti” (TMF) unde i-a fost găzduită expoziţia. De altfel, la vernisajul din 21 ianuarie a fost prezentă şi Rodica Antonescu – directorul interimar al instituţiei – care a formulat primele idei despre acest demers, unul fericit având în vedere caracteristicile lucrărilor expuse.

Scenograful Gheorghe Mosorescu – preşedinte al fllialei Brăila a Uniunii Artiştilor Plastici din România – a oferit celor de faţă câteva detalii de specialitate, nu neapărat în stilul discursului de critică fotografică – în care nu este specializat, ci din partea artistului plastic care i-a fost, totodată, dascăl tinerei expozante. Astfel, Mosorescu a subliniat aspectului solar al lucrărillor, subiectul în cele mai multe dintre fotografii fiind ori aspecte din natură în tonuri calde, vii, luminoase, ori tratat în acest ton – al luminii, al strălucirii. „Este evident că Ruxandra a vibrat la aceste spaţii-modele pe care le-a fotografiat, iar aceasta este una din caracteristicile artistului”, a afirmat artistul plastic, subliniind în acest mod că expozanta are toate motivele să continue a se „juca” fotografiind, pictând, desenând.

Şi artistul plastic Traian Ţamuris (vedeţi şi site-ul lui, cu link din partea dreaptă a paginii Brăila Chirei) a ţinut să remarce sensibilitatea Ruxandrei, reflectată de fotografiile luminoase expuse în Holul Monumental al teatrului dramatic. Cu siguranţă, aceste cuvinte spuse din toată inima şi venind din partea unor artişti care au toate datele problemei îi vor oferi imbold şi curaj Ruxandrei pentru viitoare activităţi similare. În imagine, Traian este primul din stânga.

Alte date despre tânăra artistă la https://brailachirei.wordpress.com/2010/01/19/invitatie-la-expozitie-de-fotografie-semnatar-ruxandra-soare/

Dată fiind dorinţa tinerei de a prezenta lucrările de fotografie şi colegilor din Bremen, expoziţia se închide joi, 28 ianuarie. Cei care au vizionat spectacolele TMF în această perioadă au vizionat, cu certitudine, expoziţia şi s-au bucurat de peisajele descoperite de tânăra brăileancă în localitatea germană unde vin anual sute de noi studenţi din întreaga lume să înveţe la nivel performant.

Şi cum i-am sugerat Ruxandrei – stundentă al Comunicare! – să ţinem legătura., sper să o regăsiţi curând aici cu povestiri din Bremen în care ea sau/ colegii ei, români şi de alte naţionalităţi, să fie personaje principale. Până la o nouă revedere, spor la învăţat, dragă Ruxandra! Dar şi la alte activităţi, artistice, şi la prietenii, şi la drumeţii… la tot ce-ţi place!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.