La Scoala nr. 21 – Clubul de lectură „Cărţile copilăriei”


O recenta activitate desfasurata cu elevi ne readuce in atentie o idee la care se face mai rar referire: tinerii citesc din ce in ce mai putin. Ce anume ar trebui facut pentru schimbarea acestui aspect, si cum pot fi atrasi elevii catre lectura si universul Gutenberg, ne demonstreaza colectivul Scolii cu clasele I – VIII nr. 21 unde se intampla ceva interesant in acest sens. Astfel, elevii clasei a V-a si prof. Maria Stefan – cadru didactic de limba română – dar si invitatii lor, alti iubitori de literatura din scoala, au fost primii  beneficiari ai  Clubului de lectură „Cărţile copilăriei”.   

 Activitatea care a deschis oficial, ca sa spunem asa, Clubul de lectura, si-a propus sa aduca in fata tinerilor personalitatea lui Petre Ispirescu, dar şi a scriitorului, publicistului italian Edmondo de Amicis. Pentru o mai fina intelegere, elevele Ana Sisoi, Mădălina Vasile, Alina Luchian şi Sorina Chirică au prezentat doua dintre cele mai cunoscute scrieri ale celor doi autori, respectiv ”Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” şi „Cuore”, fiind relevata măiestria artistică a autorilor, personajele si mesajul care se desprinde dupa o lectura atenta.

Dupa prezentari a urmat o adevarat dezbatere, semn ca tinerii doresc sa se faca auziti si au curajul opiniilor personale.  Cei mai interesaţi s-au dovedit a fi elevii clasei a IV-a A, care au participat impreuna cu învăţătoarea Virginia Nedelcu, precum şi elevii din clasa a VIII-a A.

“Speram ca va fi tărâmul în care copiii vor învăţa să îşi cultive mintea şi sufletul, să se cunoască mai bine pe ei înşişi, va fi o lume în care vor trăi alături de personajele îndrăgite, identificându-se cu ele. Păşind în universul mirific al cărţilor, elevii îşi vor îmbogăţi vocabularul, vor socializa mai bine, îşi vor îmbogăţi spiritul prin artă, vor comunica mai bine. Acestor obiective ale proiectului li se adaugă şi cele care vizează cultivarea interesului pentru lectură, stimularea creativităţii”, subliniaza Maria Stefan, referitor la interesantul proiect.

Dorintele sunt pe masura cutezatorilor: “Clubul de lectură îşi propune şi editarea unei reviste în format electronic. Pentru realizarea acestui deziderat avem nevoie de suportul unor specialişti în web-design pentru a ne crea infrastructura necesară. De restul ne vom ocupa noi, elevii”.

Sa le dorim si noi spor in toate, dar mai cu seama la lectura!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.