Unde-i lege…


Miercuri, 27 ianuarie, în jurul orei 16.00, la Sala Polivalenta ,,Danubius” din municipiul Braila se desfasura  meciul de handbal dintre echipa locală „H.C. Dunărea” Brăila şi Tomis Constanţa. Tot atunci, patrula de jandarmi care asigura ordinea publică în zona a observat că în incinta arenei sportive a pătruns o persoană cu interdicţie de a participa în calitate de spectator la competiţiile şi jocurile de handbal.

Ca urmare, dupa cum precizeaza plt. Sorin Neftode de la Compartimentul Informare si Relatii Publice al Inspectoratului brailean de Jandarmi, respectiva persoana – Adrian P., 30 de ani – a fost legitimata şi condusa în afara sălii.

“Din verificările efectuate s-a stabilit că anterior, în data de 11 noiembrie 2009, bărbatul a pătruns în incinta Sălii Polivalente,, tot la un meci de handbal, fiind în stare vădită de ebrietate şi nu a respectat regulile stabilite de organizator privind deplasarea spectatorilor în incinta arenei sportive (a pătruns pe spaţiul de joc ). Pentru acest  fapt a fost sancţionat contravenţional cu amendă, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.4/ 2008, de prevenire şi combatere a violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, aplicându-i-se totodată şi măsura complementară de interzicere, pe o perioadă de 6 luni, a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care acesta a săvârşit fapta. De această dată, jandarmii i-au întocmit bărbatului actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni prevăzute şi pedepsite de art. 31 alin 1 din   Lege nr.4/2008, în care se stipulează că <fapta unei persoane, cãreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivã unde se desfãşoarã o competiţie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia, constituie infracţiune>”, afirma Sorin Neftode

 In aceeasi zi, jandarmii au depistat si doua femei care vindeau ilegal tigarete, la Piata Saraca. „În jurul orei 12.30, a fost depistată, în Piaţa Săracă din Brăila, Dumitrica M., de 18 ani, care comercializa, în mod ambulant, pachete cu ţigări de diferite mărci. În jurul orei 13.00, a fost depistată Nina V., de 41 ani, care deţinea 458 pachete cu ţigări, fără a avea acte de provenienţă. Cele două au fost sancţionate contravenţional, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării”, subliniaza Sorin Neftode.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.