În contextul Zilelor Şcolii, pe 28 ianuarie s-a derulat la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 22 din municipiul Brăila una din activităţile din cadrul Proiectului şcolar “Reciclăm si decorăm = Salvăm Planeta!”. Ca urmare a impactului pozitiv în rândul elevilor, proiectul va fi amplificat în semestrul al II-lea în ideea promovării ca tradiţie în viaţa şcolii.
Activitatea a fost găzduită de Centrul de Documentare şi Informare, spatiu în care s-au reunit trei echipe din cele trei clase a VIII-a din şcoală. După cum explică prof. Veronica Roidis – coodonator al proiectului – “fiecare a lucrat pe parcursul primului semestru la câte o creaţie vestimentară din materiale reciclabile, cu acestea fiind echipate spre demonstraţie trei manechine donate de firma de confecţii a familiei Huru – parteneră în proiect”.
Câţiva dintre elevii participanţi la proiect şi un produs artistic din materiale reciclabile:
Un juriu a decis câştigătorii – şi, în final, au fost desemnaţi toţi participanţii învingători, fiecare participant fiind premiat. Componenţa juriului a fost următoarea: Veronica Roidis, prof. Elena Matetovici – director adjunct al Şcolii nr. 22 şi, de asemenea, coordonator al proiectului, artistul plastic Marilena Ioanid – profesor la Liceul de Artă “Hariclea Darclee”, artistul plastic Nela Constantinescu – profesor la Palatul Copiilor şi Elevilor Brăila, Dragoş Staicu – reprezentantul firmei “Casa Hermosa”, Georgeta Huru – reprezentanta firmei de confectii cu acelaşi nume.
Juriul – primele, de la stânga, Veronica Roidis, Marilena Ioanid:
Activitatea a prilejuit nu doar prezentarea obiectelor vestimentare realizate din materiale reciclabile – care demonstrează astfel că arta şi educaţia în spirit ecologic pot avea un numitor comun, şi acesta merită promovat, subliniat cât mai des – dar şi trecerea în revistă a celorlalte acţiuni derulate în proiect: “Recycle Hallowen” şi “Bradul ecologic de Craciun”. Evident că pe parcursul derulării activităţilor, tinerilor le-a fost explicată importanţa reciclării, ca factor de păstrare a vieţii pe Terra în condiţiile în care poluarea este cauzată preponderent de activităţile industriale şi de o cantitate tot mai mare de deşeuri, extrem de toxice pentru natură.
Alţi tineri din proiect şi alt manechin îmbrăcat prin intermediul imaginaţiei şi … din dragoste pentru natură:
Ideile merită luate ca exemplu şi de alţi copii; în fond nu e nevoie se scrie cineva un proiect pentru a “produce” materie primă pentru o distracţie pe cinste. Se pot organiza carnavaluri (un concurs similar au cei de la Şcoala “Vasile Alecsandri”; e un proiect judeţean, finalizat an de an printr-un carnaval în care copiii vin cu costume din materiale reciclabile, unul mai interesant ca altul…) în fiecare clasă, în fiecare lună… De ce să staţi, dragi elevi, mereu la calculator sau pe stradă, când vă puteţi distra copios fiind în acelaşi timp responsabili? Oare trebuie să primim mereu o recompensă pentru a face ceva util şi plăcut?… Merită încercat şi fără recompense…!
Totdeauna elevii au fost creativi.Trebuie doar ca cineva sa-i indrume , sa le dea curaj , sa-i aprecieze pentru ceea ce au facut .
Este f. placut sa afli cum firmele brailene se implica in proiecte si nu le considera doar o joaca de copii .
Felicitari tuturor !
FOARTE TARE
ANY ESTI SUPER