Ziua Verde la Şcoala “Creangă” – întregul colectiv a participat la eveniment


Întrarea Şcolii clasele I – VIII “Ion Creangă” din municipiu în Proiectul educativ naţional  „Şcoli pentru un viitor verde” a prilejuit nu doar organizarea unei Echipe Verzi, ci şi implicarea întregului efectiv de elevi şi cadre didactice în ceea ce s-a numit – vineri, 26 februarie – Ziua Verde. Majoritatea elevilor, ba chiar şi prof. Victor Buzea – directorul şcolii, s-au îmbrăcat în verde, au adus flori în ghivece pe care le-au aşezat în clase şi pe holuri, au reamenajat colţul vegetal de pe holul de la etaj, iar copiii mai mici au adus flori – ghiocei, zambile – care au transformat clasele în adevărate… parfumerii.

 Lansarea primei acţiuni din proiectul menţionat s-a derulat întâi în laboratorul de biologie, unde cu ajutorul proiecţiilor de filme şi al tablei electronice au fost prezentate o serie de informaţii despre necesitatea protejării lumii vegetale. Echipa de proiect a fost alcătuită din 20 de elevi – din clasele de gimnaziu, majoritatea – plus o “mascotă” echipată adecvat, elevul Bogdan Ciurea de la II D.  

Prof. Gabriela Glugă – coordonatorul de proiect – a prezentat tinerilor proiectul şi următoarele activităţi care se vor derula, conform regulamentului, de-acum înainte. De asemenea, la întâlnire a fost prezentă şi prof. Carmen Vlad – membră a Echipei Verzi din partea cancelariei şcolii.

Totodată, împreună cu directorul Victor Buzea – care a participat la deschiderea evenimentului şi i-a îndemnat să nu treacă nepăsători pe lângă natură – au mers în vizită prin câteva clase spre a împărtăşi colegilor din… elanul Echipei Verzi. Astfel, au intrat la clasa a VIII-a (ultima imagine) unde dirigintele Irinel Pancu îţi desfăşura lecţia, la a III-a condusă de învăţătoarea Lenuţa Movileanu şi a I B unde învăţătoarea Mariana Simion realiza împreună cu micuţii diverse simboluri tematice din hârtie colorată – după ce toţi copiii s-au aliniat temei din proiect şi s-au ocupat de plantele din clasă. La a III-a, unde copiii au şi cântat pentru oaspeţii lor, am făcut şi o fotografie de grup.

“În şcoala noastră, proiectul debutează cu activitatea <Ziua Verde> în care am propus elevilor să se îmbrace în culoare verde şi să dăruiască câte o floare pentru decorarea claselor şi a holurilor, încercând să ne transformăm şcoala într-o mică grădină botanică. Proiectul se desfăşoară pe durata a patru luni, deci urmează ca în fiecare lună să desfăşurăm cel puţin o activitate. Ne-am propus amenajarea spaţiului verde din faţa şcolii, o activitate de coelctare selectivă a deşeurilor, o competişie specifică, crearea unui cod al ecologisştilor şi alte astfel de activităţi cu acarcter edcologic”, a subliniat Gabriela Glugă în faţa Echipei Verzi (pentru care ar fi trebuit să fie disponibile mult mai multe locuri… fiind extrem de mulţi doritori!).

De luni, 1 martie, timp de o săptămână la Şcoala “Creangă” au loc o serie de evenimente în cadrul Zilelor Şcolii. Programul activităţilor – pe care l-am primit prin grija directorului adjunct Livia Băcanu – integral îl puteţi vizualiza aici Zilele şcolii2

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.