Ziua Verde la Şcoala “Creangă” – întregul colectiv a participat la eveniment


Întrarea Şcolii clasele I – VIII “Ion Creangă” din municipiu în Proiectul educativ naţional  „Şcoli pentru un viitor verde” a prilejuit nu doar organizarea unei Echipe Verzi, ci şi implicarea întregului efectiv de elevi şi cadre didactice în ceea ce s-a numit – vineri, 26 februarie – Ziua Verde. Majoritatea elevilor, ba chiar şi prof. Victor Buzea – directorul şcolii, s-au îmbrăcat în verde, au adus flori în ghivece pe care le-au aşezat în clase şi pe holuri, au reamenajat colţul vegetal de pe holul de la etaj, iar copiii mai mici au adus flori – ghiocei, zambile – care au transformat clasele în adevărate… parfumerii.

 Lansarea primei acţiuni din proiectul menţionat s-a derulat întâi în laboratorul de biologie, unde cu ajutorul proiecţiilor de filme şi al tablei electronice au fost prezentate o serie de informaţii despre necesitatea protejării lumii vegetale. Echipa de proiect a fost alcătuită din 20 de elevi – din clasele de gimnaziu, majoritatea – plus o “mascotă” echipată adecvat, elevul Bogdan Ciurea de la II D.  

Prof. Gabriela Glugă – coordonatorul de proiect – a prezentat tinerilor proiectul şi următoarele activităţi care se vor derula, conform regulamentului, de-acum înainte. De asemenea, la întâlnire a fost prezentă şi prof. Carmen Vlad – membră a Echipei Verzi din partea cancelariei şcolii.

Totodată, împreună cu directorul Victor Buzea – care a participat la deschiderea evenimentului şi i-a îndemnat să nu treacă nepăsători pe lângă natură – au mers în vizită prin câteva clase spre a împărtăşi colegilor din… elanul Echipei Verzi. Astfel, au intrat la clasa a VIII-a (ultima imagine) unde dirigintele Irinel Pancu îţi desfăşura lecţia, la a III-a condusă de învăţătoarea Lenuţa Movileanu şi a I B unde învăţătoarea Mariana Simion realiza împreună cu micuţii diverse simboluri tematice din hârtie colorată – după ce toţi copiii s-au aliniat temei din proiect şi s-au ocupat de plantele din clasă. La a III-a, unde copiii au şi cântat pentru oaspeţii lor, am făcut şi o fotografie de grup.

“În şcoala noastră, proiectul debutează cu activitatea <Ziua Verde> în care am propus elevilor să se îmbrace în culoare verde şi să dăruiască câte o floare pentru decorarea claselor şi a holurilor, încercând să ne transformăm şcoala într-o mică grădină botanică. Proiectul se desfăşoară pe durata a patru luni, deci urmează ca în fiecare lună să desfăşurăm cel puţin o activitate. Ne-am propus amenajarea spaţiului verde din faţa şcolii, o activitate de coelctare selectivă a deşeurilor, o competişie specifică, crearea unui cod al ecologisştilor şi alte astfel de activităţi cu acarcter edcologic”, a subliniat Gabriela Glugă în faţa Echipei Verzi (pentru care ar fi trebuit să fie disponibile mult mai multe locuri… fiind extrem de mulţi doritori!).

De luni, 1 martie, timp de o săptămână la Şcoala “Creangă” au loc o serie de evenimente în cadrul Zilelor Şcolii. Programul activităţilor – pe care l-am primit prin grija directorului adjunct Livia Băcanu – integral îl puteţi vizualiza aici Zilele şcolii2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.