În Proiectul „Cine, ce, cum sunt eu?” – poveşti cu Dragobete şi Sf. Valentin la Şcoala „Sadoveanu”


Şcoala cu clasele I – VIII „Mihail Sadoveanu” a găzduit, vineri – 26 februarie, una din acţiunile – a doua de până acum – înscrise în Proiectul educativ „Cine, ce, cum sunt eu?” a cărei temă a fost „Dragobete versus Sf. Valentine”. La aceasta au participat elevi şi cadre didactice din unităţile de învăţământ înscrise în proiect, mai precis din Şcolile „Sadoveanu”, „Sf. Andrei”,Dimitrie Cantemir”, Waldorf şi Liceul cu Program Sportiv (LPS). Programul pregătit a fost prezentat în holul şcolii gazdă, participanţii fiind rând pe rând public pentru colegii lor care Fiecare echipă a căutat să exprime tema cât mai atractiv posibil – unora chiar le-a reuşit foarte bine – făcând apel la talente artistice sau la abilităţile în lucrul la calculator. Astfel, un grup de eleve de Şcoala „D. Cantemir” au deschis manifestarea cu o prezentare în Power Point a celor mai utilizate elemente ale sărbătorii româneşti a iubirii şi primăverii – Dragobetele.

A urmat o piesă scurtă (foto de mai sus), interpretată în limba engleză, în care au jucat elevii Maria Nicolau, Diana Şerban, gemenii Alexandru şi Marian Goagă, toţi de la V A. Chiar dacă au mai greşit, şi prof. Magdalena Udrea – coodonatoarea programului lor – a fost nevoită să-i ajute (să le sufle textul… exact ca la teatru!), cei patru s-au descurcat de minune, inclusiv în ceea ce priveşte limba marelui Will, aducând şi zâmbet pe feţele colegilor lor spectatori!

De la Waldorf au fost mai multe momente prezentate. Primul a adus în faţa colegilor o parte din trupa de dans a şcolii – trupă coordonată de prof. Claudia Popa.  A urmat eleva Daniela Bălan, de la a VIII-a, care a interpretat o piesă la chitară, după care toţi cei prezenţi au fost provocaţi la un mic concurs în care a trebuit să identifice cuvântele corecte

de pe nişte inimioare care aveau inscripţionate anagrame ale unor cuvinte referitoare la iubire. Coordonator de program a fost prof. Corina Dan.

Elevi de la „Sf. Andrei” (foto următoare) au prezentat – costumaţi adecvat – versuri şi maxime tematice, şi tradiţii ale altor popoare referitoare la modul se serbează acolo trecerea către anotimpul primăverii şi dragostea. Prof. Adina Mihai a fost cea care s-a preocupat de reprezentaţia în proiect din partea şcolii.

Şi din partea LPS – programul fiind coordonat de profesoarele Adina Oancea şi Anca Drăgan – au fost prezentate mai multe secvenţe tematice, cel puţin unul fiind oferit audienţei la inspiraţia de… moment, după cum a confirmat elevul Cantemir Zegrea care a ales să cânte altceva decât a pregătit la repetiţii.

A mai cântat colegul lui Andrei Dumitraş, alţi câţiva colegi au oferit un scurt moment de teatru dans – cu declaraţii de dragoste; şi a mai  fost un moment artistic, în limba engleză.

Ultimii din program au fost elevii de la Şcoala „Sadoveanu”, de la clasa a IV-a B. Ei au pregătit, sub coordonarea prof. Mihaela Constantin – directorul adjunct al şcolii – momente teatrale referitoare atât la sărbătoarea tradiţională românească de Dragobete, cât şi pe cea străină, a Sfântului Valentin. Acesta din urmă a fost interpretat de Dragoş Bote – elev într-a VI-a, iar colegul lui Cristian Mocanu a interpretat rolul povestitorul.

Din grupul de interpreţi de la şcoala gazdă au făcut parte şi elevi îmbrăcaţi în costum popular, ei subliniind astfel şi mai bine tematica şi tradiţiile – flori la icoane, dansul etc.

Chiar dacă nu au avut o scenă adevărată, şi mai mulţi spectatori, efortul elevilor merită subliniat – şi, poate, data viitoare vor da dovadă de mult mai multă atenţie în pregătire, pentru ca totul să sune şi mai veridic – iar cei care îi pregătesc vor avea, de asemenea, grijă să le explice că este important să te prezinţi în faţa colegilor impecabil, aşa cum un actor (mare!) încearcă să fie de fiecare dată foarte bun în rolul său.

Un gând despre „În Proiectul „Cine, ce, cum sunt eu?” – poveşti cu Dragobete şi Sf. Valentin la Şcoala „Sadoveanu””

  1. bravo tuturor elevilor si mai ales celor mici, de clasa a IV-a de la Sc. ,, Mihail Saoveanu”, care s-au descurcat admirabil in limba romana si in limba engleza !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.