La Grădiniţa nr. 11 – copiii au demonstrat că ştiu limba engleză


Câteva zeci de copii de la unităţi de preşcolari din municipiul Brăila s-au întrecut luni, 1 martie, la Grădiniţa nr 11 în competiţia „Să spunem poveşti într-o limbă străină” organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Primăria municipiului Brăila. Scopul concursului, proiect educativ cu amploare – pentru care implicarea părinţilor a dat şi mai bune rezultate, este acela de a organiza activităţi care să permită dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limbi străine şi de exprimare artistică. Aceasta a fost etapa locală a concursului judeţean – în paralel se dezvoltă fază similară şi în judeţ – urmând ca în data de 1 iunie să aibă loc faza finală la care vor participa cei mai buni conurenţi selectaţi acum. La Grădiniţa nr. 11 s-au alcătuit patru comisii de examinare, în cea unde am asistat fiind prezente Elena Hrimiuc – directorul Grădiniţei nr. 11, Iuliana Tălpău de la Grădiniţa nr. 40 şi Olimpia Moraru de la Grădiniţa nr. 5. Ca în orice competiţie, membrele comisiiilor nu au notat concurenţii de la unitatea unde dumnealor funcţionează.

Am admirat strădania tuturor partipanţilor şi a doamnelor educatoare de a le permite copiilor accesul cu brio într-un concurs de ţinută – unde a contat deopotrivă limba străină, dar şi modul de interpretare artistică. Am aflat cu această ocazie că în multe cazuri şi părinţii s-au implicat în derularea programului, i-au ajutat acasă pe micuţi să-şi înveţe rolurile, ba chiar şi-au exprimat bucuria că se desfăşoară şi acest gen de activităţi în grădiniţe.

Trebuie însă subliniate şi reuşitele la cel mai înalt nivel, cum a fost piesa “Scufiţa roşie” interpretată de un grup – Vali Olteanu, Bianca Bănică, Andreea Neagoe, Andreea Herghelegiu, Valentin Nedelcu – de la Grădiniţa nr. 40.

La fel de bine s-a prezentat şi Andreea Rusu de la Grădiniţa nr. 40 care a interpretat o poezie foarte lungă, fiind şi atentă la gesturi, cu o mimică expresivă, dar şi cu o pronunţie în engleză foarte bună.

De asemenea, extrem de atractivi – repet, dintre cei pe care i-am văzut personal – au fost şi concurenţii de la Grădiniţa “Sf. Nicolae”, costumaţi teribil de simpatic.

Şi copiii de la Grădiniţa nr 48 (foto mai jos) s-au comportat excelent în faţa comisiei, un atu al lor fiind care exprimarea foarte corectă în limba engleză.

Concurenţii au primit dulciuri ca recompensă imediată a jocului în faţa comisiilor şi câte o carticică; vor mai primi şi diplome de participare.

Cu siguranţă, concursul merită toate eforturile – merita şi alt spaţiu de joc, unde să vină public pentru concurenţii interpreţi! – măcar pentru că preşcolarii au ocazia să înveţe texte diverse şi cântecele utilizând limbile străine. Şi cum vârsta este propice acestui gen de studii, poate că ar trebui introduce mult mai multe activităţi similare, pentru că acum copiii învaţă mai rapid un lexic nou.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.