Balul primăverii – caritate şi distracţie cu “Pro Homini”


   Ca în fiecare an, Fundaţia brăileană “Pro Homini” a organizat un bal de caritate în luna martie, sub genericul “Balul primăverii”, motiv de a serba în acelaşi timp Femeia – doar în comitetul de coordonare al organizaţiei neguvernamentale sunt numai doamne… Evenimentul s-a derulat la restaurantul din cadrul complexului de agrement “Green Club” aparţinând omului de afaceri Gheorghe Caruz – principal susţinător al activităţii fundaţiei prin importante donaţii.

   Comiterul de organizare al balului a fost aproape complet: Liliana Caruz – preşedintele Fundaţiei „Pro Homini”, Stela Stan, Rodica Placutiris, Aneta Muşat, Vasilica Dobre, Mariana Mateciuc, Parascovia Strătilă şi Ioana Ganciarov au avut grijă ca toată lumea să se simtă bine, programul să decurgă fără sincope şi mesajul întrunirii să rămână viu în ochii şi sufletul invitaţilor.

   Proiectele care aduc bucurie persoanelor în vârstă asistate în cadrul fundaţiei şi tinerilor din şcoli au fost reamintite celor prezenţi care, prin donaţiile oferite, devin astfel participanţi la activitatea de voluntariat a doamnelor deja menţionate la care se adaugă Ecaterina Drăgan, Ana Gureşoaie, Lucica Casapu, Cornelia Negoiţă, Eliza Aron.

   Printre invitaţii care s-au bucurat de prezenţa la eveniment, oferind în acelaşi timp şi sprijinul financiar necesar desfăşurării pe mai departe a proiectelor fundaţiei s-au aflat primarul Aurel Gabriel Simionescu cu soţia, Petruţa  Adriana Simionescu (în foto mai jos, împreună cu Gheorghe Caruz)– directorul Grupului Şcolar “Anghel Saligny”, oameni de afaceri, cadre didactice, Ilie Teodora – preşedintele filialei Brăila a Organizaţiei pentru Copii şi Adulţi cu nevoi speciale TREBUIE!” şi director al Grupului Şcolar “Edmond Nicolau”.

   Programul serii a debutat cu momente de dans oferite de tineri care activează la Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru Toţi”. Invitaţii şi reprezentantele Fundaţiei „Pro Homini” au aplaudat călduros evoluţia dansatorilor, după care au trecut şi ei la dans. De menţionat este faptul că organizatorii au selectat melodii una şi una, numai din repertoriul “clasic” pop-disco şi câteva melodii populare cunoscute, astfel încât dorinţa de fi pe ring a fost permanentă la participanţi.

    Conform unei tradiţii care se respectă mereu, au fost oferite Diplome de Onoare principalilor susţinători ai fundaţiei din cursul anului trecut. Astfel, Liliana Caruz a înmânat aceste însemne de mulţumire reprezentanţilor SC Soroli Cola SA – a sponsorizat cu 36.000 lei, SC Caruz SA – 35.000 lei sponsorizare, SC Extrabun – 15.000 lei sponsorizare, SC Complexul de Porci – 5.000 lei sponsorizare, SC Humana SRL, familiei avocat Vasilache Paul, familiei Ionel Ghilinţă, notar Dorina Popa, familiei Horia şi Daniela Văsioiu, SC Phanion SA, SC Agrimon SA – sponsorizare în valoare de 1.000 lei, SC Doi Pitici, SC Galmopan SA, SC Mihanin.

   Un moment deosebit a fost licitaţia, altă tradiţie a balurilor fundaţiei, la care a fost oferită spre achiziţie o vază unicat realizată de buzoianca Elena Ortopelea – donaţie a artistului plastic către fundaţie. Primul care a oferit suma solicitată – 200 lei – de Ioana Ganciarov şi Stela Stan, maestrele licitaţiei, a fost chiar Gheorghe Caruz, dar după câteva clipe de suspans, Teodora Ilie a contraofertat şi preţul a urcat la  300 lei, apoi la 500 lei. Ultima ofertă a sosit din partea patronului de la SC Doi Pitici, dl Dimofte câştigând şi devenind astfel încă o dată sponsor al fundaţiei, iar doamna sa primind un frumos cadou de 8 martie…

  Tombola – cu obiecte de podoabă realizate de beneficiarele fundaţiei şi de membrele acesteia – a avut numai bilete câştigătoare. În special doamnele din sală s-au bucurat descoperind câte o pereche de cercei, un colier, o pernuţă etc. în punguţele pregătite de membrele Comitetului de organizare.

  Un alt moment deosebit şi gustat de cei prezenţi a fost concursul de dans. Ca şi în alte dăţi, câştigători au fost soţii Savu – doamna având la activ, cred, cursuri de dans sau chiar de gimnastică ori aerobic. Aceasta a fost chiar pe placul asistenţei care a scandat şi aplaudat călduros câştigătorii. Locul I a fost recompensat cu o sticlă de vin, celelalte echipe – familiile Cârlan, Moroşan, Chiniţă, Cernat, Dobre, Tănase – fiind recompensate cu diplome.

  Şi nu doar „sistemul” audio a încântat auditoriul cu melodii cunoscute. Au fost cel puţin doi solişti, respectiv Marian Surdeanu – cadru didactic la Şcoala Tudor Valdimirescu – şi Valeriu Partene – liderul Sindicatului Învăţământ Brăila.

Un alt concurs amuzant a fost cel de catrene (cu cuvinte date…), câştigat – şi premiat tot cu o sticlă de vin – de Nicolae Băcanu  (asta pentru că a fost un singur premiu, dar şi ceilalţi concurenţi au avut versuri destul de inspirate şi amuzante).

  Balul a fost şi de această dată o reuşită, distracţia fiind completată de efortul de a aduna sume care să conducă la continuarea proiectelor şi, de ce nu, la demararea altora prin care să fie ajutaţi mai mulţi bătrâni, mai mulţi elevi şi studenţi care învaţă bine şi cărora familia nu le poate oferi tot ceea ce au nevoie.

  Şi repet o idee care nu-mi dă pace: dacă ar fi mai multe ONG-uri şi mai mulţi voluntari, lumea ar avea mai puţin de suferit. E atât de simplu să faci bine; oare de ce nu face mai des asta?

Un comentariu

 1. Este o idee laudabila care începe sa aduca normalitatea si la Braila.
  Dar si mai laudabil este faptul ca aceste ONG-uri pe care din pacate comunitatea înca le mai suspecta si asupra carora înca mai pluteste o umbra negativa, sunt aduse în prim planul opiniei publice.
  Daca nu prin mass-media, prin astfel de evenimente, atunci cum vor primi ele de fapt ce li se cuvine, adica recunoastere + recunostinta + cat mai multi sustinatori si onoarea care si-au castigat-o din plin?
  Daca nu ar fi aceste ONG-uri…!
  Daca nu ar fi voluntariii…
  n-ar mai fi credinta, n-ar mai fi modelul iubirii pentru aproapele nostru si atunci…
  lumea ar fi mult mai saraca!
  Pe cand va organiza Primaria orasului Braila un astfel de „bal caritativ” si cand va acorda Primaria, titluri de onoare pentru cei mai activi voluntari, din oras si din judet?
  Nu uitati nici judetul, doamnelor si domnilor!
  Raspânditi ideea voluntariatului si a micilor initiative si prin parohiile judetului si prin consiliile comunale ale celor mai îndepartate sate de la marginea judetului!
  Fara implicare, fara un pic de caritate, societatea va ramâne pe vecie saraca, la propriu si la figurat!
  Cu sincera iubire pentru orasul Braila, va spun „Sarbatori fericite!”


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.