Delegaţie din Federaţia Rusă, în vizită la Comunitatea lipovenilor brăileni


      Cu ocazia împlinirii a două decenii de activitate a Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, la Brăila – locul unde se află, se pare, cea mai mare comunitate din ţară – a sosit o delegaţie rusă în frunte Victor Denim – consulul general al Consulatului Federaţiei Ruse la Constanţa, şi Nokolai Ottiasov – preşedintele raionului municipal Kolomenskii din regiunea Moscova. Vizita are loc în intervalul 7 – 11 aprilie.

         Din delegaţia oaspete mai fac parte Natalia Uhina – directorul Fundaţiei municipale a Casei de Cultură, Inna Rvaceva – şef Secţie Relaţii Culturale a Administraţiei Kolomenskoe, Ansamblul artistic „Vatra Slava” – toţi din raionul moscovit amintit, dar şi Ioan Maliş – consilier al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România. Evident că principala gazdă a fost prof. Fenia Jipa Rubanov – preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Brăila.   

La Primărie

      Vineri – 9 aprilie, delegatia din Federaţia Rusă a avut o intalnire la Primăria municipiului Brăila, oficialii oaspeţi întâlnindu-se cu primarul Aurel Gabriel Simionescu

 

         Pentru că am informaţia prin intermediar, nefiind prezentă acolo, vă ofer şi dumneavoastră, stimaţi cititori, citatele (e posibil să le mai citiţi exact la fel şi în alte media…)  pe care le-am primit (de la Camelia Guşatu – director în primărie, cabinet primar)

        Astfel, Victor Denim a afirmat: „Delegaţii din Federatia Rusă nu vin atât de des în Brăila sau în zonă. Credem ca este foarte bine să aibă loc întalniri între şefii administraţiilor din România şi Federaţia Rusă. Cred ca aţi observat din descrierea domnului preşedinte Ottiasov Nikolai că raionul Kolomenskii este unul foarte interesant, mai ales că domnul Ottiasov este şi membru al Guvernului în regiunea Moscova. Consider că este important să materializăm relaţii economice între cele două comunităţi, iar în această privinţă puteţi conta pe sprijinul Consulatului Federaţiei Ruse la Constanta”.

        De cealaltă parte, primarul Aurel Simonescu a ţinut să sublinieze necesitatea schimburilor pe mai multe planuri: „Eu cred că mai întâi trebuie să facem schimb de informaţii în ceea ce priveşte descrierea localităţilor pe care le reprezentăm, cu tot ceea ce înseamnă acestea: cultură, tradiţii, industrie, potenţial economic. Sunt adeptul paşilor mici dar bine făcuţi. Trebuie să vedem în ce domenii putem colabora pentru ca atunci când plecăm la drum să avem un câştig pentru ambele comunităţi”.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s