Activitate în Parcul Monument în Proiectul “Prietenii naturii”


            Brăilenii care s-au aflat, vineri – 30 aprilie, între orele 9.30 – 11.30 în Parcul Monument au putut vedea elevi însoţiţi de profesori ecologizând spaţiile verzi. După cum precizează prof. Raluca-Violeta Marica – directorul Şcolii cu clasele I – VIII “Mihai Viteazul” – acţiunea, aflată sub genericul “Un prieten mic pentru un mediu mai curat”, face parte din Proiectului judeţean “Prietenii naturii” coordonat de Şcoala cu clasele I – VIII “Ion Băncilă”. Obiectivele activităţii au fost educarea copiilor în vederea păstrării unui mediu curat, înţelegerea importanţei colectării din natură a deşeurilor şi reciclării lor; lansarea unui semnal către comunitate din partea copiilor de azi şi a oamenilor mari de mâine, pentru păstrarea dreptului la  o lume curată şi sănătoasă.

 

Proiectul este coordonat de cadre didactice de la “Băncilă”: Daniela Munteanu – predă biologie – şi Silvia Manea – de istorie, consilierul educativ al şcolii.

          La eveniment au participat câte 5 elevi de la fiecare unitate implicată în proiect: de la Şcoala “Mihai Viteazul” – însoţiţi de institutor Daniela Ilie; de la Şcoala cu clasele I-VIII “Aurel Vlaicu”- cu prof. Orania Scarlat; de la Şcoala cu clasele I-VIII Plopu – cu prof. Violeta Bădără; de la Şcoala cu clasele I-VIII Vădeni – cu prof.  Daniela Socol; de la Şcoala cu clasele I-VIII “Ion Băncilă” – cu profesoarele Daniela Munteanu, Silvia Manea şi Vasilica Mănăilă – bibliotecar.

Parteneri în activitate au fost Primăria Brăila, Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila şi Direcţia de Administrare şi Gospodărire Locală.

       “Activitatea de ecologizare a avut ca scop responsabilizarea elevilor şi implicarea lor în viaţa comunităţii. Conştientizarea unei realităţi dureroase, care ne afectează  viaţa – mediul poluat -, sperăm să reprezinte un semnal de alarmă pentru cei din jurul nostru. Un mediu curat şi sănătos este un câştig pentru întreaga comunitate şi putem să realizăm acest lucru printr-un gest mic – să punem gunoaiele unde trebuie, nu să le aruncăm pe unde apucăm, să nu mai sufocăm şi noi natura atât de poluată. Dacă toţi părinţii şi-ar educa copiii să pună gunoiul în coş, nu să-l arunce pe stradă, în parc, în alte locuri de joacă, cred că am vedea copacii zâmbind, cred că şi celorlaţi le-ar fi ruşine de ceea ce fac, poate… Elevii au desfăşurat activitatea într-un spirit de voie bună, veselie, totul a fost plăcut , au fost împreună cu colegii lor din mediul rural şi s-au simţit bine, chiar dacă au strâns hârtiile  aruncate în parc de alţi copii şi oameni care nu au ştiut să respecte natura”, confirmă Raluca-Violeta Marica.

Reclame

1 comentariu

  1. Între 1971-1974, eram duşi la acest gen de acţiuni de curăţenie, primăvara, fiind la Murgoci sectrul nostru era Faleza.
    După noi aceste acţiuni probabil au continuat la fel şi se face acelaşi lucru şi astăzi.
    În afară de distracţia corelată cu ieşirea în natură şi strângerea gunoiului în locul clor plătiţi să facă asta nu cred că există nici un câştig în influenţarea comportamentului urban al altora care produc aceste gunoaie.


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s