“Europa, casa mea” – concurs judeţean de geografie


        La Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul” Brăila, s-a desfăşurat sâmbătă, 8 mai, Concursul judeţean de geografie „Europa, casa mea” în organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila şi a şcolii gazdă. Practic, s-au ocupat direct de toate detaliile organizatorice prof. dr. Cătălin Canciu – inspector şcolar de specialitate, prof. Cristina Mihalcia – director adjunct la Şcoala „Mihai Viteazul”, cadru didactic de geografie,  prof. Raluca-Violeta Marica – directorul Şcolii „M. Viteazul” şi Corina Tobă – profesor de geografie la Şcoala cu clasele I – VIII Chiscani. După cum reiese şi din denumire, competiţia îşi propune să-i apropie pe tineri de cunoaşterea şi de ideile vehiculate în contextul Uniunii Europene din care acum facem parte cu drepturi depline.

       Competiţia s-a derulat pe două segmente majore: o probă teoretică, care a constat în rezolvarea unui test grilă cu întrebări referitoare la , şi o probă practică ce a constat în realizarea unui poster sau a unei machete.

        Posterele şi machetele au fost confecţionate de elevi din vreme şi depuse la şcoala gazda până în ziua premergătoare concursului. La proba teoretică au participat 38 de şcoli din municipiu şi judeţ, fiecare şcoală fiind reprezentată de un echipaj format din 3 elevi, din clase a VI-a.

        Fiecare unitate de învăţământ participantă a primit diplomă de participare.

       Rezultatele obţinute de şcoli – respectiv de profesorii îndrumători, în urma jurizării – la care au participat cinci profesori – sunt vizibile, în detaliu, aici rezultate – scoli si profesori, concurs judetean Europa mea pentru fiecare din cele trei secţiuni menţionate: „Postere”, „Machete”, „Proba teoretică”. De asemenea, elevii vor fi premiaţi la o dată ulterioară, şi vor fi recompensaţi cu diplome şi cărţi.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.