Ziua Şcolii la Centrul Social pentru Educaţie Incluzivă


     Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) Brăila, unitate de învăţământ în care sunt sprijiniţi să înveţe şi să se pregătească pentru viaţă copii şi tineri cu cerinţe educative speciale (CES), şi-a serbat Ziua Şcolii. Astfel, aşa cum subliniază prof. Carmen Budur – directorul CSEI, organizatorul manifestării – la sediul din Şos. Râmnicu Sărat a avut loc, vineri – 21 mai, festivitatea organizată cu prilejul sărbătoririi patronilor spirituali Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi maica sa Elena „întocmai cu Apostolii”. Profesorii Georgeta Bălan şi Tudorel Marica – directorii adjuncţi ai CSEI – sunt, de asemena, parte componentă în comitetul de organizare al acţiunii festive.

Programul zilei s-a deschis cu slujba religioasă care a avut loc la ora 11.00, în incinta unităţii de învăţământ. Cu acest prilej s-a sfinţit şi şcoala.

        A urmat un scurt program artistic organizat de Margareta Olga Filote – profesorul de religie. Copiii au prezentat poezii şi cântecele, în aplauzele asistenţe alcătuite din cadre didactice, părinţi şi asistenţi maternali.

         De asemenea, sărbătoarea a fost şi prilej de bucurie pentru copiii şi tinerii participanţii la concursuri de creaţie plastică, fazele naţionale şi judeţene, în acest moment fiind premianţi elevii cu înclinaţii în acest domeniu.

La manifestare au participat şi prof. Diana Bratosin – inspector şcolar de specialitate, prof. Marian Cloşcă – directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională  Brăila.

         La fel ca şi în alte dăţi, copiii şi tinerii au dat dovadă de seriozitate, în ciuda problemelor cu care se confruntă şi care îi fac să fie diferiţi de colegii lor, şi au oferit părinţilor, educatorilor încă un motiv de bucurie, semn că munca şi efortul lor nu sunt zadarnice.

         S-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că atunci când te apropii cu dragoste de copii cu CES, aceştia răspund aproape la fel ca toţi copii normali, sănătoşi. Nu trebuie decât atenţie, răbdare şi dragoste acestor copii; dacă s-ar înţelege acest aspect, poate că atunci s-ar aloca fonduri pentru mai mulţi educatori de sprijin care să-i ajute şi mai mult pe aceşti copii şi tineri care, repet, nu sunt foarte diferiţi de ceilalţi elevi. Ba mai mult, se cuvine să ne gânduim că ajutându-i să capete o meserie, la vârsta adultă vor depinde mai puţin de sprijinul social şi vor avea cum să se întreţină singuri din punct de vedere material.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.