Ziua Europeană a Parcurilor – sărbătorită de Echipa Verde a LPS


       În fiecare an, la 24 mai se serbează Ziua Europeană a Parcurilor. Cu acest prilej, Echipa Verde a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din municipiul Brăila, a desfăşurat acţiunea intitulată „Balta Mică – Comoară Mare” pe care a inclus-o în Jurnalul verde al Programului-Concurs Naţional „Şcoli pentru un viitor verde’’.

        Activitatea „a avut drept scop informarea publicului brăilean şi a elevilor şcolii cu privire la importanţa ariilor verzi, a parcurilor naturale din România şi, nu în ultimul rând, a Parcului Natural Balta Mică a Brăilei situat în imediata apropiere a oraşului nostru”, după cum precizează prof. Liliana Canciu – unul din coordonatorii activităţilor alături de colegele de cancelarie prof. Viorica Bunea şi prof. Oana Morgan, de altfel acestea fiind şi coordonatoarele Echipei Verzi.

       Astfel, frumuseţea Parcului Natural Balta Mică a Brăilei a putut fi admirată de către publicul larg prin intermediul unei expoziţii fotografice de stradă, lucrările fiind amplasate chiar pe trotuarul din faţa Palatului Administrativ, începând cu ora 9.00.

      De asemenea, au fost aplicate chestionare de mediu pe un eşantion de 50 persoane. Rezultatele merită subliniate (comentariile să le facă fiecare…): 46% din cei chestionaţi au vizitat Parcului Natural Balta Mică a Brăilei de mai multe ori, 20% o singură dată şi 43% niciodată. Din cei 46% care au vizitat Parcului Natural Balta Mică a Brăilei de mai multe ori, peste 65% sunt persoane cu vârste cuprinse între 50- 73 de ani. În incinta LPS au avut loc alte activităţi destinate marcării Zilei parcurilor. Astfel, elevii au vizionat filmul „Balta Mică a Brăilei…trecut şi prezent”.

         Alte detalii despre activităţile Echipei Verzi de la LPS aveţi aici https://brailachirei.wordpress.com/2010/02/28/elevii-de-la-lps-din-echipa-verde-au-fabricat-hartie-la-fel-ca-inventatorii-chinezi

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.