Zilele Şcolii la “Edmond Nicolau”


     La Grupul Şcolar “Edmond Nicolau” din municipiul Brăila se desfăşoară în această perioadă activităţi sub genericul “Zilele Şcolii”. Programul creionat de colectivul alcătuit din “elevii, dascălii, părinţii, noi toţi cei care formăm echipa <Edmond Nicolau>” – aşa cum îi place directorului Teodora Ilie (în imaginea de mai jos la unul din evenimentele organizate în calitate de preşedinte al Organizaţiei pentru Copii şi Adulţi cu nevoi speciale “TREBUIE!”, filiala Brăila) să spună – cuprinde evenimente care numesc pentru necunoscători, prin semnificaţia lor, preocupările multiple ale elevilor şi ale dascălilor.

        Programul – pe care îl aveţi integral aici Ed Nicolau – program Zilele Scolii – cuprinde, în perioada 21 – 28 mai, competiţii sportive şi interdisciplinare, lecţii deosebite în cabinetul de istorie, activităţi la care sunt personaje principale elevii cu aptitudini literare şi excelente cunoştinţe de limba şi literatura română, demonstraţii de artă vestimentară – unul din profilurile de studiu al liceului, respectiv industria textilă, lansarea revistei “Pro natura” şi multe altele, extrem de atractive şi la care levii vor participa cu siguranţă în număr mare şi, aşa cum au reacţionat şi în anii trecuţi, cu simţ de răspundere dăruire.

      Şi nu trebuie omis faptul că aici, la liceul “Edmond Nicolau”, activează un nucleu forte de tineri voluntari care s-a împrietenit cu tinerii benefiari ai Organizaţiei “TREBUIE!”. Aceşti tineri sunt un exemplu pentru colegii lor, din toate şcolile, prin dăruirea către celălalt, semenul care nu se poate ajuta singuri. Aceşti tineri au învăţat, aşa cum au şi recunoscut de atâtea ori – la evenimentele desfăşurate cu şi pentru aceşti tineri speciali (o parte dintre voluntari în foto de mai jos, de la o asemenea manifestare, cei din echipa de teatru laureată şi la o competiţie naţională)

că poate fi uşor să dăruieşti, că poate fi simplu să arăţi omenie şi dragoste atâta vreme cât faci toate acestea fără să-ţi pui prea multe întrebări, fără să te plângi, fără să te gândeşti că ai pierdut din timpul tău preţios… Este o lecţie a dragostei şi milei creştine e acre o putem învăţa cu toţii în Zilele Şoclii de la “Edmond Nicolau”!

2 gânduri despre „Zilele Şcolii la “Edmond Nicolau””

 1. Felicit colectivul Liceului Edmond Nicolau pentru realizarile dobandite prin daruire, participare, interes si dragoste pentru scoala si renumele ei.
  Le doresc din tot sufletul mult succes pe parcursul anilor de scoala dar si dupa absolvire, pe drumul desavarsirii profesionale.
  Voluntarii de la Edmond Nicolau dar si ceilalti, de la alte licee si colegii, sunt si trebuie sa fie un exemplu viu pentru orasul Braila, pentru comunitatea orasului si a judetului.
  Numele lor merita scris cu litere mari si aprecierea lor la nivelul autoritatilor locale sa nu se lasa asteptata.
  Inca odata, felicitari si la mai mare!
  A dvs. (a voastra)prietena, din Germania
  Lucia Dumitru

 2. Te salut, Lucia! Aproape ca nu ma surprinde faptul ca ai ramas aceeasi „flacara vie” cum te stiam acum cateva decenii urma. Ai fost nascuta pentru „a arde” pentru tine, pentru altii… Fara sa te fi..”mistuit”. Ce binecuvantare! Cineva iti pazeste flacara si lumina. Fii binecuvantata in continuare in tot ceea ce gandesti, simti, doresti, speri ori faci, in numele Binelui si al Omeniei.
  Vechea ta prietena, atat de veche incat se poate s-o fi uitat. Si uitarea tine de natura noastra umana, face parte ,,din legile firii”…Cu bine si poate acum iti vei reaminti de…Maria Pop-Ujica (aceeasi adresa pe care o aveai candva).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.