La “Pro Homini”- scrisoare de la Parlamentul României


         Între documentele, recente, deosebite de la sediul Fundaţiei  “Pro Homini” Brăila se află la loc de cinste scrisoarea de la Parlamentul României, semnată de Mircea Geoană, adresată doamnei Liliana Caruz – preşedintele Fundaţiei “Pro Homini” şi prilejuită de participarea organizaţiei neguvernamentale brăilene la târgul ONGFest 2010 (despre care am scris https://brailachirei.wordpress.com/2010/05/07/festivalul-organizatiilor-neguvernamentale-ongfest/ ). De altfel, pentru impactul activităţilor derulate ONG-ul brăilean merită aprecieri.

       În imagine, o parte a echipei de voluntare a “Pro Homini” prezentă la balul de caritate din această primăvară despre care am scris https://brailachirei.wordpress.com/2010/03/08/balul-primaverii-%e2%80%93-caritate-si-distractie-cu-%e2%80%9cpro-homini%e2%80%9d/  

       Iată textul scrisorii menţionate: “Stimată doamnă Caruz, ca şi în anul 2009, am participat cu deosebit interes la Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România desfăşurat în perioada 7 – 9 mai 2010 în Parcul Unirii din Bucureşti. Ţin să vă felicit pentru participarea la un astfel de eveniment care reuşeşte să adune în acelaşi loc cele mai reprezentative organizaţii neguvernamentale ale societăţii româneşti. În actualul context socio-economic, organizaţiile neguvernamentale reprezintă unul dintre actorii cei mai importanţi în demersul de reclădire a spiritului civic, a implicării active în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească şi a comportamentului filantropic şi voluntar. Avem nevoie de eforturile susţinute din partea tuturor actorilor sociali şi politici, pentru ca voluntariatul să se transforme întrun fenomen de masă în România, iar cetăţenii români să conştientizeze rolul extrem de important pe care organizaţiile neguvernamentale trebuie să îl aibă întro societate democratică. Vă asigur că, în calitate de preşedinte al Senatului României, voi susţine orice demers care vizează dezvoltarea sectorului nonprofit şi implicarea activă a cetăţenilor în activităţile desfăşurate de organizaţiile neguvernamentale”.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.