Serbarea finalului de an şcolar la SAM Tichileşti


        Bucuria finalului de an şcolar se împleteşte cel mai bine cu răsplata pentru bunele rezultate, cu încurajările adresate celor care ar fi putut şi mai mult, cu speranţa că anul care vine va aduce alte şi alte motive de încântare. Sentimente de acest fel sunt trăite nu doar de copiii şi tinerii din şcolile de masă, ci şi de cei care sunt elevi, dar îşi ispăşesc pedepsele pentru diverse fapte antisociale şi sunt privaţi de libertate. Astfel, şi tinerii care studiază la Şcoala de Arte şi Meserii (SAM) Tichileşti – structură cu statut aparte, destinată în principal celor de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri (PMT) Tichileşti – au avut parte de bucuria serbării, iar cei care au obţinut bune rezultate la învăţătură au fost recompensaţi cu premii.

        Cum anume s-a derulat evenimentul, ne povesteşte consilierul de imagine al şcolii – prof. Mihaela Pleşca: „Serbarea de şfârşit de an şcolar nu s-a lăsat aşteptată  nici la Şcoala de Arte şi Meserii Tichileşti. Anul acesta, spre deosebire de anul şcolar trecut, alături de elevii noştri au fost prezenţi şi părinţii unora dintre ei, sosiţi în număr destul de mare. Din totalul celor 200 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar au promovat, procentul de 70% diferenţa se explică prin liberare sau transferul pentru executarea de pedeapsă în alte unităţi  penitenciare. Cu toţii ne amintim cât de plăcut şi emoţionant era acest moment în viaţa noastră când aşteptam cu nerăbdare să fim strigaţi de doamna dirigintă şi parcă nu ştiu cum se făcea că abia atunci realizam că nu am muncit prea mult sau că se putea mai bine, dar era prea târziu.

          Programul serbării s-a desfăşurat astfel: după discursul doamnei director Camelia Enache, au urmat o prezentare a elevilor despre şcoală – impresii ale lor, prezentarea retrospectivei activităţilor desfăşurate în şcoală. Au urmat  discursurile invitaţilor: directorul PMT – Jenie Crăciun, directorul adjunct SEAP, psihologul PMT şi, nu în ultimul rând, a avut loc festivitatea de premiere. Au fost premiaţi un număr de 40 de elevi atât pentru rezultatelor deosebite la învăţatură, cât şi pentru locurile obţinute la concursurile judeţene extraşcolare. Părinţii au fost foarte impresionaţi şi s-au arătat deschişi pe viitor la acţiunile organizate de şcoală şi implicit penitenciar”.

          Merită subliniat şi cel puţin un citat din discursul profesorului Camelia Enache – directorul SAM Tichileşti: „Sper că acest exemplu al colegilor voştrii să vă determine ca în anul viitor şcolar să vă implicaţi mai mult pentru a demonstra celor din jurul vostru că puteţi fi capabili să depăşiţi acest moment”.

Reclame

2 comentarii

  1. dar ei care au fost transferati dupa un trimestru de scoala de ce nu au fost adusi macar la examene sa promoveze si ei? de ce nu au avut acest drept/va rog sa-mi spune-ti.

  2. au fost privati de dreptul de a termina o clasa desii si-au pus sperante mari.cine e de vina ?sa mai credem in justitia poporului roman .deci 30% nu au promovat ca au fost transferati.de ce?de ce?cine e raspunzator de asta mai ales ca orice cetatean are dreptul la educatie?stiti cati parinti au suferit alaturi de copiii lor ?cum se pot integra ei oare dupa c.e vor iesii din penitenciare daca nu vor avea macar o diploma prin care sa justifice timpul pierdut cica de reeducare.


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.