“Piano recital” cu Ioana Maria Lupaşcu – la Bookfest 2010


       În cadrul recentei ediţii a Festivalului de carte din capitală Bookfest, s-a lansat CD-ul Ioanei Maria Lupaşcu având titlul “PIANO RECITAL”. În programul înregistrării: pagini de Bartók, Chopin, Liszt, Rahmaninov, Scarlatti, Schubert, Skriabin.

      „Ioana Maria Lupaşcu este o revelaţie artistică recent integrată în spaţiul sonor românesc. Şcolită la Academia de Muzică bucureşteană, cu master la Conservatoire de Lausanne – Elveţia, clasa J.F. Antonioli şi studii timp de cinci ani în Italia, sub îndrumarea renumitului muzician Lazar Berman la Accademia Europea di Musica din ERba, revine în ţară (2005) după apariţii pe scene din Croaţia, Lituania, Slovacia, Turcia, Belgia, Spania, dobândind şi aprecierea publicului Filarmonicilor naţionale. Cea din Ploieşti a avut benefica inspiraţie de a o integra în colectivul său, în calitate de solist concertist. […] Programul discului are, în cvasitotalitate, apartenenţă romantică; pianista o poartă, de altfel, în suflet, tălmăcindu-i cu virtuozitate elegantă, vibraţie şi putere de seducţei, valorile. Sunt 14 momente muzicale dezvăluind un univers emoţional sensibil până la lacrimă, suită de trăiri decupate din universul sonor şi stilistic al celei mai fecunde istorii muzicale legate de experienţe emoţionale”, scrie Daniela Caraman Fotea, text prezent şi pe site-ul Editurii Casei Radio care a publicat CD-ul.

        Şi tot pe site-ul Editurii Casa Radio  la http://www.edituracasaradio.ro/prod.shtml?grp=4&cat=21&prod=154 aveţi şi o mostră audio din CD-ul Ioanei Maria Lupaşcu.

        De asemenea, vă puteţi delecta şi două noi înregsitrări video (din 30 mai 2010, mai precis din recitalul  de la Palatul Mogoşoaia, Bucureşti): Schumann- Romanze din carnavalul vienez  http://www.youtube.com/watch?v=xLXGpiv_h2Y şi  Schumann- Intermezzo din Carnavalul vienez – http://www.youtube.com/watch?v=XtT4KMJh6do&feature=related

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.