Aparatură nouă, modernă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila


* Pacienţi din Brăila şi din alte judeţe pot efectua aici investigaţii la computerul tomograf, computerul tomograf, osteodensiometru, Echo-doppler şi la aparatul litrotrioptor * În viitorul apropiat, se va proceda la aprovizionarea mai bună a farmaciei spitalului, se vor externaliza anumite servicii

       Aplicarea noii legislaţii, prin care se transferă managamentului spitalelor la nivelul administraţiilor locale, a prilejuit la Brăila atât semnarea protocolului de predare-primire, în data de 7 iulie, dar şi prezentarea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, de către Gheorghe Bunea Stancu – preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila – a celor mai noi şi mai moderne aparate care au fost achizionate recent, cu fonduri de la Consiliul Judeţean, de la Ministerul Sănătăţii, dar şi de Uniunea Europeană. La eveniment au fost prezenţi şi alţi oficiali, între care şi Florin Mija – vicepreşedinte CJ, Nicu Filote – secretarul CJ, senatorul PSD de Brăila Ion Rotaru, dar şi doamnele din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, respectiv Lavinia Craioveanu – directorul coordonator interimar al instituţiei, Lucica Scutaru – director coordonator interimar adjunct asistenţă medicală. Medicul Cristian Pricop – directorul medical al Spitalului Judeţan (n.aut. A fost anunţat de schimbarea sa din funcţie la conferinţa de presă care a precedat prezentarea aparatelor noi pentru jurnalişti de către preşedintele Stancu) a fost, de asemenea, una din gazde împreună cu dr. Petre Cosmescu – şeful Secţiei Radiologie şi Imagistică medicală.

Aparatul RMN, în funcţiune. Foto Florin IABA

      Au fost prezentare, în context, aparatul RMN (rezistenţă magnetică nucleară), computerul tomograf, osteodensiometrul, ecograful de înaltă performanţă Echo-doppler şi aparatul litrotrioptor de la secţia de urologie – acesta din urmă ajută, aşa cum a precizat medicul primar urolog Anatol Grecu – şeful Secţiei Urologie, la distrugerea pietrelor la rinichi; deja au beneficiat de serviciile lui un număr de 10 pacienţi. La celelalte aparate abia s-a reuşit, procedura fiind extrem de greoaie, autorizarea şi certificarea.

Aparatul Echo-doppler (care distruge pietrele de la rinichi şi nu numai), la secţia urologie. Foto Florin IABA

      Referindu-se la noile măsuri legislative ce permit o mai mare intervenţie a administraţiei locale în activitatea spitalicească, Bunea Stancu a menţionat buna colaborare cu Direcţia de Sănătate, la fel ca şi Lavinia Craioveanu. Iar senatorul Ion Rotaru a subliniat următoarele: “Măsura legislativă este binevenită în actul descentralizării, fiind primită cu deschidere la Brăila de autorităţile locale. Cred că este un lucru necesar, cu atât mai mult cu cât la Brăila s-a dorit această descentralizare. Mai mult, aici s-au realizat câteva lucruri deosebite între ele dotarea cu aparatura performantă pe care o vedem astăzi”. Felicitând pe toţi cei implicaţi pentru efortul făcut, Ion Rotaru a ţinut să menţioneze şi necesitatea unei activităţi fără fisură a echipei manageriale în care îşi pune toată nădejdea, precum şi sprijinul Casei Judeţene de Asigurări Brăila care s-ar cuveni să acorde un buget generos Spitalului Judeţean. 

O parte din oficiali şi gazde (de la dreapta): Ion Rotaru, Gheorghe Bunea Stancu, Anatol Grecu, Cristian Pricop. Foto Florin IABA

       Tot cu această ocazie, preşedintele CJ a anunţat schimbările survenite la nivelul conducerii Spitalului Judeţean, noul director general fiind Rodica Sin, care revine astfel în poziţia de director general, cu titlul de interimar pe o perioadă de cel mult 9 luni, înlocuindu-l pe Ştefan Mihăileascu. Celelalte poziţii sunt ocupate de Cristina Maria Vrânceanu, ca director financiar – tot interimar, 6 luni, şi în funţia de director medical – doctor Florentina Prisecaru, de asemenea în condiţii de interimat. 

Dr. Petre Cosmescu, în faţa presei. Foto Florin IABA

       Aceste aparate – unele foarte rare în mediul de profil românesc –  vor deservi unitatea spitalicească brăileană în special pentru pacienţii internaţi şi pe sectorul urgenţe. De asemenea, aşa cum a precizat dr. Petre Cosmescu, cel care a  vor beneficia de serviciile oferite cu această aparatură modernă şi performantă, de ultimă generaţie, şi alte categorii de pacienţi, inclusiv din alte judeţe, în limita sumelor acordate Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila prin acordul cu Casa de Asigurări. Altfel spus, pacienţi din Galaţi, Buzău, Vrancea, Ialomiţa dar şi din alte judeţe, vor avea şansa de a fi investigaţi pentru boli de inimă, rinichi, osteoporoză şi multe altele. Solicitarea pentru aceste investigaţii trebuie însoţită de o trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Rodica Sin, din nou la conducerea Spitalului de Urgenţă. Foto Florin IABA

     Un alt aspect pe care îl are în vedere conducerea CJ este şi autorizarea Spitalului Judeţean, la acest moment o serie de aspecte aferente acestui subiect fiind în curs de normalizare în sensul legii.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.