Perioadă nefastă pentru persoanele meteorosensibile


     În perioadele defavorabile din punct de vedere meteo anumite persoane resimt dureri de tip reumatic determinate de modificările presiunii atmosferice; aceste persoane sunt meterosensibile. Astfel, există o categorie largă de pacienţi, de vârste diferite, care acuză dureri poliarticulare în momentul modificărilor de presiune atmosferică. Explicaţia acestor dureri constă în modificarea  presiunii intraarticulare care este sesizată de baroreceptorii intraarticulari şi transmisă la creier sub formă de durere.

       Ca tratament se recomandă cure scurte cu antiflamatorii nesteroidiene sau antialgice, administrări locale pe piele de unguente antireumatice.

       Durerile de tip reumatic amintite apar doar la o anumită categorie de pacienţi care au o sensibilitate la schimbările climatice. La aceştia, analizele – de sânge, radiografii etc. – sunt normale.

      Medicul de familie poate face o trimitere pentru analize de laborator pentru pacienţii care acuză simptome asemănătoare bolilor reumatice.

       Pentru a şti dacă este o afecţiune reală sau nu, pacienţii este bine să se adreseze medicul specialist; la fel şi în caz de reumatism. Unul dintre specialiştii brăieni, de renume,  care de altfel a şi oferit în acest material consultaţie de profil, este dr. Dorica Cristei. Vă puteţi adresa, cu cea mai mare încredere, doamnei doctor Cristei (foto) la

Cabinet reumatologie Promedica,

Strada Independenţei nr. 2;

Program: luni, miercuri, vineri de la 16.00 la 20.00;

telefon 0744.768.348

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.