Holograf la Serbările Timişoreana de la Brăila – mai mult (cred…) nu se putea! Piaţa Independenţei a „luat foc” la explozia bucuriei publicului !


       Trebuia să fiţi pe scena amenajată în Piaţa Independenţei din faţa Palatului Administrativ brăilean, la Serbările Timişoreana, pentru a realiza – cel puţin în seara de sâmbătă, 21 august – ce înseamnă succesul muzical. Pur şi simplu a fost o adevărată explozie de bucurie a publicului, sosit în număr impresionant, atunci când cei Dan Bitman – voce, liderul formaţiei, Iulian Vrabete – chitară bas, Tino Furtună – clape, Romeo Dediu – chitară, Edi Petroşel – tobe, altfel spus cei cinci membrii ai trupei Holograf au urcat pe scenă.

        Publicul – care a primit la fel de bine şi muzica rock a celor de la Cargo cu o seară înainte – a fredonat la unison versurile pieselor mai vechi ori mai noi, atât persoane adulte – de ambele sexe – dar şi tinerii, copiii, ceea ce i-a bucurat foarte mult pe muzicieni şi i-a “obligat” (n.aut. A fost de fapt o reală bucurie, cum mi-au mărturisit la final Dan Bitman şi Iulian Vrabete, şi invit să urmăriţi “Brăila Chirei” pentru a afla mai multe din interviul cu cei doi) să ducă programul concertului peste ora 23.00  – când era, conform regulilor stabilite cu Primăria Brăila, programat să se încheie momentul muzical spre a nu fi mai apoi ţinta reclamaţiilor eventualilor vecini “deranjaţi”.

       A fost şi o întâlnire cu o mireasă, cum s-a întâmplat şi în celelalte oraşe incluse în turneul Timişoreana, pentru că piesa „Ţi-am dat un inel” este una care nu rămâne  fără urmări… Brăileanca proaspăt căsătorită Corina Gavrilă, aducă în apropierea scenei de cumnatul ei Alin Ocean – care a furat-o…  după cum e tradiţia la nunţile noastre – s-a fotografiat cu Dan Bitman la finalul incendiarului concert oferit de Holograf.

      Şi tot la finalul concertului, iubitorii genului au dorit o amintire… palbabilă, solicitând autografe. Iulian Vrabete nu a spus nu, iar Dan Bitman a dat chiar zeci de autografe – se vede clar în imagine asaltul publicului.

       Brăilenii, şi gălăţenii – mulţi au aflat de la televizor, s-a transmis în direct, şi au ajuns la petrecere – s-au distrat de minune. Şi nu s-au comportat doar ca un public exemplar, ci şi ca adevăraţi cunoscători în ale produselor gastronomice de calitate. Toată lumea – cred – a dorit să guste din excelenta bere Timişoreana, s-a distrat împreună cu Maeştrii Berar, Brutar şi Croitor, cu Gazda Mare la concursurile din timpul zilei unde au primit ca premii cutii bere şi accesorii, şi sper că au înţeles foarte bine şi mesajele Caravanei şi campaniei derulate sub semnul promovării valorilor, a bunelor tradiţii – meseriile, ospitalitatea, bunul gust.

      De asemenea, concertul care a deschis seara artistică numărul doi din Serbările Timişoreana de la Brăila, al celor patru tineri de la trupa Zero s-a dovedit a fi unul reuşit. Aceasta şi pentru că Laur, Papu, Vlad şi Alex sunt foarte buni în ceea ce fac, nu întâmplător îi admiră pe colegii maturi de la Holograf, şi se comportă excelent cântând LIVE – de altfel, aceasta este o altă caracteristică a tuturor eveniementelor artistice din Caravana Serbările Timişoreana, nu avea cum să fie altminteri, date fiind principiile de bază sub semnul cărora lucrează organizatorii. Şi de la ei am câteva cuvinte pe care vă invit să le descoperiţi zilele următoare pe paginile “Brăila Chirei”. Cei de la Zero au avut şi momente de umor realizate  împreună cu actorii din rolurile Meşterilor.

       Şi cum ultima seară, cea de duminică – 22 august, se anunţă la fel de interesantă, ea se încheie cu concert oferit de Pasărea Colibri, sper să am o relatare la fel de “explozivă” ca şi cea de acum în cursul zilei de mâine. De asemenea, mai sper ca şi alţi oameni de afaceri, comercianţi şi nu numai, să ia exemplu de la Nicu Nemeş – manager şi sponsor la Serbările Timişoreana  – şi echipa domniei sale în acţiunile de promovare a activităţilor şi produselor lor. Şi dacă vor fi fiind acţiuni similare – cu acelaşi respect pentru Valorea şi Om –  întrun viitor pe care şi voi cred că îl doriţi foarte apropiat, atunci putem spune că avem un viitor asigurat. Altfel… cine ştie, s-ar putea să ne dărâme prostia, delăsarea, nonvaloarea. 

       Şi mai trebuie să mulţumim Primăriei Brăila pentru aceste minunate Serbări Timişoreana  – care nu ne costă pe noi, brăilenii, nimic – care ne aduc, din nou, câteva clipe de relaxare în marea de nebunie şi criză care nu ne lasă deloc în pace, încă.

       Despre primele zile aveţi amănunte aici https://brailachirei.wordpress.com/2010/08/21/serbarile-timisoreana-o-prima-zi-atractiva-la-braila/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.