Ajutoare guvernamentale pentru şomeri, pensionari şi alte categorii defavorizate


        Beneficiarii ajutorului social, pensionarii cu pensii mai mici de 400 lei, şomerii în plată, persoane cu handicap grav fac parte din categoriile de persoane care pot primi ajutor, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 600 din 2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare comunitare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România şi atribuţiile implicate în planul european.

        Întrun comunicat de la Primăria municipiului, transmis de Carmelia Dragomir – consilier la Cabinetul primarului – sunt aduse  precizări referitoare la modul cum pot ajunge în posesia ajutoarelor reprezentanţii categoriilor menţionate.  

       Primaria municipiului Braila va distribui începând cu data de 27 septembrie 2010 ajutoarele constând în 14 kg de Făină/ persoană, 7kg Mălai/ persoană, 1kg Zahăr/ persoană, 1,3kg Biscuiţi/ persoană, 1kg Lapte Praf/ persoană, 3,2kg Paste Făinoase / persoană.

       Sunt mai multe puncte de distribuţie. Astfel, la Grupul Şcolar Industrial ,,Constantin Brâncoveanu’’ (fostul liceu ,,Progresul’’) situat în Calea Galaţi nr. 366 primesc ajutoarele brăilenii cu pensii mai mici de 400 lei/ lună (inclusiv din pensii cumulate), dar şi beneficiarii de ajutor social.  La Colegiul Naţional ,,C.D. Neniţescu’’ (fostul liceu de Chimie) situat pe Şoseaua Buzăului nr. 15 primesc ajutoarele persoanele cu handicap grav si accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate, dar şi şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj.  Programul de lucru este urmatorul: Luni – Vineri, între orele 8.30 – 14.00.

          „Persoanele beneficiare se vor prezenta personal cu actele de identitate în original (buletin de identitate/carte de identitate, carte provizorie, certificat de naştere pentru minori, dispoziţie de curatelă/tutelă, procură notarială pentru persoanele care nu se pot deplasa) şi cu ambalaje corespunzătoare ridicării acestor produse alimentare. Pentru relaţii suplimentare, beneficiarii acestor produse alimentare se pot adresa Direcţiei de Asistenţă Socială – Serviciul Evidenţă şi Anchete Sociale pentru acordarea de Ajutoare de Urgenţă –  Bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 134 sau la telefon 0239/629322 interior 14”, se mai precizează în comunicatul semnat de Nicoleta Mihaela Oancea – director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială.

Reclame

2 comentarii

  1. o sa devenim o tara de asistati pana la urma sau doar de asistabili… ca bani ioc!

  2. daca bunica are pensia sub 400 de lei si are si pe deasupra pensie de handicap,primeste de 2 ori ajutorul social,ca acolo e trecuta ,de 2 ori si cei de acolo au spus ca nu are dreptul.


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s