Vreţi curăţenie? Hai s-o facem, este îndemnul care deschide Campania “Let’s Do It Romania”


       Data de 25 septembrie, sâmbătă – deci, mâine, ar trebzui să ne scoată din case, dacă vrem să demonstrăm că ne putem alătura mândri unei campanii sociale frumoase, iniţiativă a câtorva tineri inimoşi. Campania se numeşte “Let’s Do It Romania” şi are ca scop realizarea de activităţi de curăţenie,-concomitent – în toată ţara.

        S-au alăturat cu entuziast şi internauţii, astfel că zilele trecute erau înscrişi pa Facebook peste 70.000 de luptători cu nesimţirea, cu toţii dându-şi întâlnire mâine de dimineaţă în diverse locuri pe care le ştiu că trebuie curăţate. Tot aici, pe net, era şi următorul mesaj, pe care personal îl apreciez pentru simpaticul mod de adresare – care denotă simţire şi, cum spuneam, entuziasm: “Vreau să vă spun că voi, toţi cei care mâine veţi pune mâna la treabă şi sufletul la înaintare, nu doar sperând, ci lucrând pentru o ţară în care să zâmbim mai mult, sunteţi nişte oameni extraordinari! Să fiţi mândri de voi şi conştienti de faptul că ceea ce faceţi va rămâne în urmă dincolo de cârcotelile unora şi săgetile altora”.  

       Punctele de înregistrare din toată ţara sunt actualizate aici http://www.letsdoitromania.ro/puncte-de-inregistrare-in-tara/ . La Brăila au fost desemnate două astfel de puncte : unul pe Platoul Independenţei şi altul în Parcul Monument, la rondou – aici fiind aşteptaţi elevi şi cadre didactice. Ora de întâlnire: 8.00.

     “Veniţi chiar dacă pe hartă nu mai găsiţi mormane nealocate în zona voastră. În Bucureşti, de exemplu, voluntarii vor fi orientaţi spre pădurile din jurul capitalei, unde orice mână de ajutor este binevenită, mai spun organizatorii acestui impresionant demers care este, în cele din urmă, şi o formă de socializare dar şi o modalitate, cred, de a ne autoeduca (nu ?).

       Avem şi un manual de curaţenie disponibil la adresa web http://www.letsdoitromania.ro/wp-content/uploads/2010/09/Manual_Curatenie.pdf  

       Bucureştenii au parte, după muncă, şi de răsplată, aşa că sunt aşteptaţi la petrecerea Let’s Party! începând cu ora 22.00 pentru a sărbători cum se cuvine. Detalii despre petrecere găsiţi la http://sp2.ro/letsparty  

      „Let’s Do It!” este un proiect internaţional, el având succes în Estonia, Lituania şi Letonia unde, tot la fel, s-au curăţat impresionante suprafeţe de mormanele de gunoi plasate necorespunzator, într-o singură zi. În anul 2010 încă trei ţări s-au înscris în proiect, Romania fiind una dintre ele.
Prin colaborarea cu autorităţile – între ele şi Ministerele Mediului, Educaţiei şi Turismului – proiectul îşi propune ca obiective pe termen lung şi îmbunătăţirea infrastructurii şi a sistemului de amenzi, dar şi educarea, responsabilizarea cetăţenilor faţă de mediu.

Amănunte la

http://www.youtube.com/watch?v=A5GryI… – despre proiectul din Estonia, sursa de inspiraţie,

http://www.letsdoitromania.ro/ – site-ul oficial Let’s Do It Romania (LDIR),

http://blog.letsdoitormania.ro/ – blogul oficial LDIR,

http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/ – înscrie-te aici!,

http://sp2.ro/LDIRlocal – datele de contact ale coordonatorilor judeţeni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.