Nou Consiliu al elevilor la Şcoala „Mihai Viteazul” – modalitate exemplară de alegeri


Sub deviza „Un vot pentru noi! Un vot pentru voi”, la Şcoala cu clasele I – VIII „Mihai Viteazul” s-a desfăşurat miercuri, – 20 octombrie, activitatea de alegeri a noului Consiliu al elevilor. Evenimentul a fost găzduit de Cabinetul de religie, trei candidate fiind în atenţia colegilor pentru poziţia de preşedinte: Lucia Abdulea de la a VI-a B, Florentina Vulcan de la VII A şi Mădălina Zurbagiu de la VII A.
Din relatarea consilierului educativ, pe care o aveţi în cele ce urmează, veţi sesiza cât de important este ca lucrurile să decurgă în mod serios, în sensul că alevii – chair şi la vârste mai mici – pot avea un model concret în activităţile adulţillor şi pot dovedi că merită toată încrederea. Au fost alegeri reale, cu cabine de vot şi cu o campanie serioasă care merită, cum spuneam, luată drept exemplu şi de alţii.

“Cu paşi mici şi temători de necunoscut, dar şi cu o curiozitate molipsitoare, elevii claselor I au început votarea. A fost primul vot real din viaţa lor. Au fost de altfel şi cei care au zăbovit cel mai mult în cabinele de vot. Au chibzuit cu atenţie, de parcă destinul acelor candidaţi se afla în mâinile lor. Însă dacă stăm bine şi ne gândim, chiar aşa a şi fost. Ei au făcut diferenţa, fapt care ne-a determinat să înţelegem că uneori chiar şi cei mai mici pot decide viitorul unora, viitorul nostru… Poate că, din acest motiv, noi cei mari, adică aşa-zişii adulţi, nu ştim să ne decidem viitorul. De ce? Răspunsul ar trebui să-l căutăm la cei mici care, la început, au luat această acţiune drept un joc care, între timp, a devenit unul serios.
Şi spre deosebire de adulţi, cei mici ne-au dat o lecţie de viaţă, pentru că ei se ţin de promisiuni şi le onorează cu drag. Pentru a vă demonstra că aceste afirmaţii nu sunt gratuite, vă spunem ce a făcut, pentru început, câştigătorul acestei funcţii onorante : şi-a luat Planul de acţiune pe care l-a popularizat în timpul campaniei şi pe baza căruia a şi câştigat şi s-a apucat serios de treabă. I-a convocat pe toţi preşedinţii Consiliilor elevilor pe clase şi au stabilit deja prima activitate – prevăzută în Planul de acţiune – care va fi de amploare şi la care vă invităm cu mare drag. Aceasta se va desfăşura sămbătă, 30 oct ombrie 2010, în sala de sport a şcolii, începând cu orele 16.00 şi va consta într-o petrecere de Halloween în cadrul căreia se vor desfăşura un concurs de costume şi un concurs de dans.
Cu mic, cu mare, suntem invitaţi de către proaspătul preşedinte al C.Ş.E pe şcoală, şi anume Lucia Abdulea de la clasa a VI-a B, la această activitate interesantă care constituie şi un mod de a demostra faptul că e bine să fii corect, cinstit şi să îţi onorezi promisiunile, pentru că doar astfel vei fi cel mai bun. Cel mai bun pentru tine, pentru mine, pentru el, pentru toţi.
Despre Lucia… ar fi de spus doar cuvinte de laudă. A câştigat detaşat, cu 291 de voturi. Are veleităţi de lider, este un copil foarte bun la învăţătură şi, pe cât e de mică, pe-atât e de voinică şi de inimoasă. Toată lumea e încântată de ea. E modestă, îşi cunoaşte limitele, ştie că nu poate realiza totul de una singură, însă a câştigat în cele două contracandidate, două prietene care o ajută necondiţionat. De altfel, Vulcan Florentina a ajuns vicepreşedinte al Consiliului elevilor şi se implică serios, demostrând că a meritat această poziţie onorantă. Împreună fac o echipă de la care aşteptăm lucruri frumoase, pentru că elevii ştiu ce e mai bine pentru ei.
Am fost printre primii care au votat pentru că am crezut în această acţiune şi am tratat-o cu cea mai mare seriozitate încadrându-ne în toate termenele, deoarece ne-am străduit să fim corecţi pentru cei mici şi pentru noi. Doar prin această conduită, le demostrăm elevilor că suntem alături de ei, îi sprijinăm, iar demersurile noastre vin din suflet…căci avem un suflet mare.
Nu sunt cuvinte mari, ele reprezintă realitatea şi doar cei care au muncit la această acţiune vă pot demonstra că la noi se munceşte cu suflet, pasiune şi dăruire. Toate eforturile noastre sunt răsplătite de performanţele elevilor noştri şi de bucuria lor sufletească, de gestul lor de a ne mulţumi din priviri care ne determină să mergem mai departe…chiar dacă e foarte greu şi pentru noi, adulţii.
Nutrim însă speranţa că doar cei mici vor fi alături de noi cu adevărat şi împreună vom învinge orice obstacol de orice natură. Ei sunt şansa noastră pentru o viaţă mai bună. Ei reprezintă viitorul nostru !”


Activitatea s-a desfăşurat în condiţii bune, neînregistrându-se niciun incident, toţi şi-au luat în serios atribuţiile, iar directorul, prof. Raluca-Violeta Marica şi directorul adjunct, prof. Cristina Mihalcia, împreună cu prof. Daniela Stroe – consilier educativ al şcolii – şi cu toţi învăţătorii şi profesorii acestei unităţi de învăţământ au făcut reale eforturi pentru a asigura tot ceea ce a fost necesar pentru o reuşită a elevilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.