Voluntarii SNAC de la Colegiul „Ghica” au donat legume pentru cantina Bisericii “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”


Vineri – 5 noiembrie, echipa de voluntari SNAC (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară) de la Colegiul Economic “Ion Ghica” din municipiul Brăila, în frunte cu responsabilul – prof. Neti Creiţeanu, a participat la o acţiune inclusă în Săptămâna legumelor donate cum a fost numită perioada 1 – 7 noiembrie. În acest interval s-a organizat în şcolile brăilene campania de sprijinire a copiilor aflaţi in dificultate, campanie din agenda SNAC care a implicat voluntari şi coordonatori cadre didactice din fiecare unitate liceală. Aşa cum precizează prof. Andrei Puia – directorul liceului “Ghica” – scopul acestei acţiuni este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente.

Practic, aşa cum explică directorul, în cadrul Colegiului “Ghica”, voluntarii SNAC s-au mobilizat foarte repede şi efficient, astfel încat au popularizat activitatea în zilele de miercuri şi joi, iar vineri s-au adunat la nivelul unităţii şcolare cantităţi însemnate de legume – morcovi, ardei, gogoşari, varză, ceapă, cartofi, ţelină şi altele.

Cea mai mare parte a produselor a fost directionată spre Cantina Socială patronată de Biserica “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” – foto mai jos împreună cu părintele paroh Victor Ţugui – unde servesc masa destui copii din familii cu venituri modeste , iar o alta cantitate a fost donată unei familii cu patru copii sub 12 ani, aflaţi doar în grija mamei.

Prin acest demers, afirmă organizatorii din Colegiul “Ghica”, voluntarii intentionează să dezvolte şi să întărească abilităţile tinerilor de a trăi împreună cu ceilalţi întro societate solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea şi angajamentul.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.