Finalul Proiectului „Înot şi Sănătate” derulat de Clubul Sportiv Butterfly cu sprijinul DJST şi Primăria Brăila


Data de 28 noiembrie coincide cu un moment important din Proiectul „Înot şi Sănătate” derulat de Clubul Sportiv Butterfly cu finanţare de la Direcţia Judeteană pentru Sport şi Tineret (DJST) Brăila şi cu partener Primăria Brăila. Practic, a avut loc premierea copiilor care au beneficiat de cursurile derulate la Bazinul acoperit al Liceului cu Program Sportiv Brăila.

Proiectul s-a derulat în perioada 1 – 28 noiembrie, s-au primit 3.500 lei de la DJST pentru activităţi. În program: cursuri de iniţiere în înot pentru copii din diferite categorii de vârstă începând cu 5 ani, dar şi vizite la Grădiniţa nr. 11, Grădiniţa nr. 34, Şcolile cu clasele I – VIII “Sf. Andrei” şi “Al. I. Cuza”. Pagina web http://www.bscbraila.ro a fost realizată de voluntari.

Aşa cum afirmă Radu Ionuţ Chiriac – preşedintele Clubului Butterfly – după finalizarea cursurilor de iniţiere înot, beneficiarii proiectului – cei 60 de copii şi preadolescenţi din grupul ţintă – au învăţat să înoate, primesc diplome ce atestă urmarea cursuri de iniţiere în înot, dar şi premii constând în echipament sportiv – tricouri imprimate cu sigla Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport şi a Clubului Sportiv Butterfly, deumirea proiectului.

Alte ţinte ale proiectului depăşesc durata acestuia, după cum se precizează în conţinutul lui: “Ţinând cont de faptul că în fiecare lună Clubul Sportiv Butterfly desfăşoară cursuri de înot dedicate tuturor categoriilor de vârstă, iar chiria pentru Bazinul de Înot este suportată din contribuţia diverşilor membrii, conducerea acestei organizaţii sportive va promova practicarea înotului ca sport petru toate categoriile de vârstă în toate unităţile de învăţământ din municipiu (grădiniţe, şcoli generale, licee, grupuri şcolare, colegii). Prin intermediul paginii web http://www.bscbraila.ro realizată tot ptin intermediul proiectului, brăilenii vor putea şti care este programul de funcţionare al clubului, vor fi postate toate tipurile de informaţii, fotografii din timpul cursurilor, precum şi de la finalizarea cursurilor de înot. Conducerea clubului mai are în vedere continuarea parteneriatului cu Primăria municipiului Brăila”.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.