Şcoala Valea Cânepii, Unirea, în proiect multilateral Comenius – vizită în Franţa


Şcoala cu clasele I – VIII Unirea, prin structura Valea Cânepii, are în derulare Proiectul multilateral de tip Comenius “Our planet in our hands” – “Planeta noastră, în propriile noastre mâini”. Perioada de derulare este 2010 – 2012, partenerii sunt din Franţa, Polonia – Zespół Szkół z Oddziałami Integracyjnymi im. Janusza Korczaka w Smólniku-Gimnazium – şi Turcia – cu unitatea şcolară Mustafa Eravutmuş İlköğretim Okulu, iar linia de finanţare europeană este în cadrul Programului de Învăţare pe tot parcursul vieţii (Lifelong Learning Programme) al ANPCDEFP.


În perioada 21- 27 noiembrie 2010, o parte a echipei de proiect de la structura Valea Cânepii a Şcolii Unirea s-a deplasat în Franţa pentru una din vizitele Comenius. Prof. Aurelia Popescu – coordonatoarea proiectului, învăţătarea Vasilica Buzoianu, prof. Georgiana Ciocarlan şi elevele Mihaela Soare, Mădălina Soare de la a VI-a, Andreea Fraţilă de la a VIII-a au participat la activităţile din Franţa. Din spaţiul francez este şi şcoala coordonatoare, şi anume Collège Paul Langevin din Troyes.

Activităţile desfăşurate în Franţa au fost diverse, de la prezentarea şcolilor, a grupurilor de elevi implicate în proiect, până la prezentarea blogului proiectului http://ourplanetinourhands.blogspot.com/, a imnului proiectului, dar şi date despre participarea elevilor la lecţii, compararea sistemelor educaţionale funcţionale în ţările participante la proiect, descoperirea naturii din zona oraşului Troyes, vizite la Muzeul de istorie naturală din Paris. În ultima zi s-a vizitat o şcoală primară din Troyes şi Primăria localităţii Sainte Savine.

Lista obiectivelor din proiect este generoasă: însuşirea de cunoştinţe despre problemele de mediu din diferite ţări; dezvoltarea interesului elevilor pentru cultura din ţările partenere; rezolvarea problemelor locale de mediu prin schimbul de cunoştinţe; dezvoltarea abilităţilor sociale: de comunicare, lucru în echipă; colectarea de informaţii din surse diferite; dezvoltarea abilităţilor necesare pentru a pregăti prezentarea pe anumite subiecte; dezvoltarea interesului elevilor pentru lectură; îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă străină şi limbă maternă; sesizarea importanţei dialogului intercultural pentru dezvoltarea personală; cunoaşterea sistemului de învăţământ din ţările partenere, organizarea şcolilor, soluţii practice la problemele educaţionale şi de predare, schimbul de experienţă; utilizarea tehnologiilor moderne.

În lunile următoare, alte activităţi sunt programate în proiect: colectare de deşeuri, realizarea de felicitări pentru sărbătoarea Crăciunului şi de sacoşe din materiale reciclabile, realizarea de fotografii cu locurile din comunitate unde sunt depozitate deşeurile, crearea unei hărţi a comunităţii cu astfel de locuri, activitatăţi de ecologizare, realizarea unei broşuri ,,Animale în pericol”, realizarea unei hărţi ,,Diferite surse de energie din ţările noastre” etc.
După Franţa, următoarea întâlnire va avea loc – în luna martie a anului viitor – în Polonia.

2 gânduri despre „Şcoala Valea Cânepii, Unirea, în proiect multilateral Comenius – vizită în Franţa”

  1. FELICITARI !
    BRAVO DNA PROF AURELIA POPESCU !
    ORICE SCOALA AR FI MANDRA SA VA AIBA ALATURI !
    SUNTETI UN EXEMPLU CARE DOVEDESTE TUTUROR CA RURAL NU E SINONIM CU INFERIOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.