Proiect în sprijinul copiilor neşcolarizaţi din Colonia de la km. 10


* Unii copii merg acum la grădiniţă graţie ajutorului oferit de Şcolile “Fănuş Neagu” şi Tichileşti, SAM Tichileşti, Grădiniţa nr. 47 şi Grădiniţa Albina * Pentru buna derulare, proiectul are nevoie de sprijin financiar

Proiectul „Ajutaţi-i să meargă la şcoală” se adresează copiilor neşcolarizaţi cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani de la km 10 Brăila.
La început au fost identificaţi 15 copii, dar au fost şcolarizaţi în final mai mulţi, 21 în total. Una din acţiunile din proiect s-a desfăşurat în data de 3 decembrie şi a avut ca temă „Dăruiţi din suflet”; au participat elevi şi preşcolari de la Şcoala cu clasele I – VIII „Fănuş Neagu” şi Grădiniţa nr. 47 din municipiul Brăila, Şcoala cu clasele I – VIII Tichileşti şi SAM. Tichileşti, ei oferind daruri celor 21 de copii care locuiesc în Colonia de la km 10.

“Suntem foarte mândri că am reuşit să-i şcolarizăm la Grădiniţa Albina, la 3 km de locuinţele lor începând cu 6 decembrie. Pentru sustenabilitatea acestui proiect avem nevoie de susţinerea financiară pentru costul transportului copiilor, aceasta însemnând 350 lei lunar, deci în total 1.400 lei până la sfârşitul anului şcolar 2010- 2011; aceasta deoarece copiii călătoresc cu microbuzul nostru şcolar”, precizează prof. Nicoleta Dincă.

Iniţiatorii acestui generos proiect speră ca oamenii de bine din urbe, poate şi din administraţie, să se implice în derularea în bune condiţii a lui.

Ideea este că asemenea proiecte dezvăluie o latură cunoscută, dar aproape complet trecută cu vederea, a vieţii sociale şi anume implicarea familiei în ceea ce înseamnă construirea viitorului copiilor. Nu societatea – prin reprezentanţii ei, oameni politici şi de stat, şcoală şi mediu privat – e vinovată sută la sută, cum îndeobşte se crede sau se promovează, ci în primul rând familia. Ori, atunci când mama şi tata trăiesc întrun mediu necivilizta, când nu sunt legal constituiţi ca o familie ori când cei doi nu au serviciu, sau mai grav – când familia este monoparentală şi nici aşa nu există o sursă de venit, atunci copiii au de suferit, iar viitorul lor este nesigur. Aşa că proiectul acesta atrage, cred, atenţia asupra subiectului şi poate vom vedea întrun viitor apropiat, sper, ceva mai multă atenţie din partea factorilor responsabili – din cei numiţi mai sus – şi poate un plan de atac al problemelor, delicate, care ţin de subiect.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.