Proiect interjudeţean “Educaţie pentru natură, între creaţie şi ştiinţă”


* Parteneri sunt unităţi din Brăila, Botoşani, Bihor * Şcoala “Sadoveanu” coordonatoare a fost gazda activităţii “Priveşte lumea cu ochi de ecolog”

Şcoala cu clasele I – VIII “MIhail Sadoveanu” derulează Proiectul interjudeţean “Educaţie pentru natură, între creaţie şi ştiinţă” având ca parteneri Colegiul Național „Ana Aslan”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Liceul Teoretic „Mihail Sebastian”, Grupul Școlar „Anghel Saligny”, Școala cu clasele I-VIII „Constantin Sandu Aldea” din Brăila, dar şi Grupul Școlar ,,Demostene Botez’’ Botoșani, Școala cu clasele I-VIII Roșia Bihor.

Coordonatorul proiectului, prof. Florena Urse de la Şcoala “Sadoveanu” ne oferă amănunte despre una din activităţile din proiect, denumită „Privește lumea cu ochi de ecolog”, şi care s-a desfăşurat pe 10 decembrie. Pentru aceasta s-au reunit la Școala „Sadoveanu” un număr de 50 de elevi din școlile partenere. Lor li s-a alăturat și un grup inimos de voluntari străini şi un coordonator de la Asociația ANMRF „Louis Pasteur” – filiala Brăila.

Activitatea „Privește lumea cu ochi de ecolog”a urmărit informarea elevilor cu privire la biodiversitate, scopul fiind acela de a contribui la creșterea gradului de responsabilizare față de mediul natural prin educarea tinerilor. Elevii trebuie să afle că civilizaţia cu toate avantajele ei rămâne „datoare”, iar această „datorie” a determinat modificarea neraţională a echilibrului biologic din natură, iar noi, cadrele didactice, prin educația ecologică care începe în școală vom parcurge pași spre o școală și o comunitate Verde până când vom simți că trăim într-un mediu curat și sănătos. Pornind de la mesajul că „Verdele este un mod de viață”, să nu uităm că societatea este dependentă de natură și pentru aceasta trebuie luate măsuri pentru a salva biodiversitatea – subliniază Florena Urse.

Din sumarul evenimentului menţionăm: sceneta „Omul în dialog cu natura’’cu elevii claselor a V-a A, B şi C, a VI-a A şi B a Școlii “Sadoveanu”, defilarea Eco cu elevi din clasa a V-a de la școala gazdă și de Colegiul “Aslan”, prezentarea proiectul ecologic ca exemplu de bună practică cu voluntarii de la ANMRF, prezentări în Power Point și filmulețe cu tema “Biodiversitatea”, o expoziție de colaje și desene, dar și copacul dorințelor Eco – elevii au construit un copac din dorințe, mesaje privind salvarea biodiversității.

Participanții au primit pliante, fluturași cu sfaturi Eco și, ca apreciere, au primit diplome pentru implicarea deosebită la activitate.
Au fost alături de participanţi şi director prof. Simina Casănaltă – directorul şcolii gazdă, prof. Mihaela Constantin – diredcrorul adjunct al Şcolii „Sadoveanu”, profesorii coordonatori Cornelia Lumperdean, Mioara Sisea, Aurora Constantin, Luminița Mocanu, Cristina Trăistaru și un grup de părinți.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.