La Fundaţia “Pro Homini” serbare pentru mămăiţe


Ca în fiecare de Sărbătorile Crăciunului, la Fundaţia “Pro Homini” au loc evenimente festive menite să aducă un plus de bucurie persoanelor vârstnice beneficiare ale programelor de sprijin.

Unul din evenimente a avut loc joi, 16 decembrie, când elevii de la clasa a V-a de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” au prezentat un program de poezii, cântece, precum şi un moment în limba franceză. Tinerii au venit însoţiţi de prof. Iuliana Timofte – care este şi sponsor al Fundaţiei “Pro Homini” – şi de prof. Mădălina Cristescu, dar şi de Lenuţa Voinea – cadru didactic pensionat în present, care le-a recitat celor prezenţi un poem propriu şi un eseu tematic. Copiii au venit şi cu daruri, realizate de ei la orele de atelier împreună cu maistrul instructor Marioara Avrămia.

Mămăiţele – cum le alintă echipa de voluntare din funadaţie pe beneficiare – alături de care de anul acesta este şi un domn pensionar au primit cu drag pe colindători, după ce în prealabil au luat masa (programul de asistenţă oferit de fundaţie este, cum spuneam şi cu alte ocazii, generos şi consistent).

Totodată, împreună cu prof. Stela Stan – una din activistele fundaţiei – pregăteau ornamente pentru Crăciun. În premabul, Liliana Caruz – preşedintele Fundaţiei “Pro Homini” – a oferit amănunte despre intenţia oaspeţilor şi le-a mulţumit atât copiilor cât şi cadrelor didactice pentru dragostea de care dau dovadă în gestul lor de a lumina sufletele bunicuţilor care vin zi de zi la fundaţie.

Am remarcat şi alte pregătiri de final de an de la fundaţie: se făcea corectura paginilor la revista “Pro homine”, publicaţie bianuală în care sunt prezentate nu numai acticităţi ale fundaţiei, ci şi materiale semnate de colaboratori, prieteni. Am descoperit şi un articol al doamnei Valeria Ursan, prietena noastră armeancă – vă mai amintiţi, cred, că a donat cărţi despre armneni Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” şi că ne încântă cu amintiri din Brăila de demult ori de câte ori are ocazia.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.