La Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila – situaţie financiară excelentă, manager neschimbat, dotare bună


Rezultatul concursului din 24 noiembrie 2010, de selecţie a managerului Spitalului de Pneumoftiziologie (generic denumit şi TBC) Brăila, a fost adus la cunoştinţa publicului luni, 20 decembrie, de Nicu Filote – secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Brăila – în conferinţă de presă la sediul insituţiei.

La eveniment a fost prezent şi Ştefan Sînpetru (în dreapta) – managerul spitalului, care a câştigat concursul cu nota 9,40, fiind şi cel care a deţinut până în acest moment funcţia de conducere a unităţii spitaliceşti care se află în cea bună poziţie din punct de vedere financiar în sensul că datoriile sunt cele curente, cheltuielile cu personalul se află chiar sub limita procentului legal de 70 la sută din total, iar dotarea unităţii cu medicamente, rezerve de hrană şi echipamente, aparatură este una în măsură să stârnească invidie printre colegi. Pentru această situaţie, susţine managerul, se cuvine amintit şi meritul CJ, Consiliul Judeţean oferind sprijin şi înainte de preluarea în administrare a unităţilor spitaliceşti. Un deosebit ajutor vine şi din programul CJ prin care se dotează uniatea cu aparatură, program prin care a fost achizionată recent şi o ambulanţă.
De asemenea, a fost subliniată şi buna relaţie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Brăila care asigură la timp sumele necesare în conformitate cu prevederile contractuale.

Situaţia pacienţilor se prezintă în limitele normalităţii, cazuistica nefiind în măsură să ofere date alarmante. Au fost peste 2.500 de pacienţi externaţi, în ultimele 11 luni, după cum ne-a prezentat Ştefan Sînpetru, singurele aspecte care trebuie luate în seamă fiind acelea referitoare la trecerea sub tăcere a pecienţilor de TBC a unor persoane din anturaj – se ştie că acestea se află în situaţie de risc şi sunt monitorizate de personalul de specialitate.

O problemă ar fi necesarul de personal, legislaţia fiind o piedică în angajare; astfel, dintr-un total de 22 medici câţi ar fi utili, spitalul are doar 11, iar din 99 de asistenţi au doar 76 în prezent. Dar, aşa cum a precizat Nicu Filote, se va încerca remedierea situaţiei, Ion Rotaru – senatorul PSD de Brăila, preşedintele Comisiei de Sănătate – fiind cel care va realiza demersurile şi presiunea la vârf în acest sens.

O altă problemă de rezolvat mai este şi situaţia juridică a clădirii, revendicată de o organizaţie neguvernamentală care a preluat drepturile succesorale de la fostul proprietar faţă de construcţia din strada Campiniu. Ştefan Sînpetru a precizat că se primeşte şi în acest sens sprijinul necesar de la CJ Brăila – existând şi un proiect de contrucţie nouă, chiar dacă momnetan nu se pot realiza deocamdată lucrările de reparaţii şi moderrnizare necesare.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.